qhash Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Potrzebuję przejść na 7-demkę, mam komputer Intel NUC, na którym mam Win 8.1 Pro. Z tego co udało mi się juz ustalic w MS, to mogę zrobić legalnie downgrade do 7, mam nośnik Win 7 Pro x64, tyle że to o co nie spytałem, to to że klucz z Win 8 Pro x64 bezpośrednio podczas instalacji nie wchodzi do tej siódemki. Jak wygląda dokładnie procedura downgrade, orientuje się ktoś ? Musze mieć jakiś inny klucz, z innej instalacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) http://tech.wp.pl/kat,130048,title,Downgrade-czyli-starszy-ale-legalny-Windows-za-darmo,wid,15787464,wiadomosc.html?ticaid=112861 na google.pl jest dużo tematów o tym wystarczy poszukać czyli poświęcić jakieś 5min Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 no szukałem i to nie tylko ten wątek znalazłem, może źle sprecyzowałem pytanie, niepotrzebnie napisałem "jak wyglada procedura". kluczowe jest ostatnie pytanie - czy muszę mieć jakiś inny, używany klucz Win7? czy może kiedy zadzwonię i podam klucz z płyty z win8 to mi aktywują win7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 zadzwoń to się dowiesz ;). powinni Ci podać nowy klucz na podstawie klucza windowsa 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 nie jest tak jak piszesz. sprawdziłem empirycznie, trzeba mieć klucz z Win7 pro, nieważne jaki, ja podałem firmowego MSDNa. i oni na tym kluczu aktywuje win8 - nie wiem czy ten konsultant cos tam zmienia w systemie i jak to sie aktywuje, ale w mojej opinii jest to kolejna aktywacja starego klucza... czyli po downgrade NIE ma jakiejkolwiek relacji między kluczem z naklejki a kluczem z którego aktywowany jest Win7 pro - nie maja translatora kluczy z win8 na win7, nie zrobili tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...