adus216 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Witam wszystkich forumowiczów chciałbym zapytać doświadczonych uzytkowników o wybór laptopa więc tak wybór mam okreslony co do dwóch modeli ponieważ chce 17,3 cali i powiem tak mam nadal toshibe i jestem/ byłem zniej zadowolony ale mam pewien ukłąd i tego lapka oddaje komus zrodziny a moge wziąsc nowego więc mianowicie do wyboru mam model HP Pavilion 17-e045sw który jest na procesorze AMD czterordzeniowy i posiada 8gb ramu i dwie karty graficzne dedykowaną 1gb oraz zintergrowaną oby dwie amd radeon oraz TOSHIBA Satellite C75-A-102 która posiada procesor intela i5 3230m 2,6 gh do 3,2 turbo 2rdzeniowy i 4gb ramu ale mozliwosc dołozenia do 16gb i karta graficzna geforce 710 m 1gb dedykowana i wysk mniejszy bo 750gb. Naprawde niewiem co wybrac byłem u znajomych informatyków i powiedzieli mi zeby nawet niebrac amd pod uwage i wogóle hp sie szybciej psują są robione na 2 lata itp itd żeybym brał toshibe i intela . zaznaczam ze 4 rok mam toshibe l550d-13 l i nic sie nie dzieje. Znowóz inni mi polecają i nawet ci konsultanci w sklepach narzucaja mi hp ze wzgledu na ilosc ram dwie karty graficzne i czterordzeniowy procesor znowóz inni mi mówią żeby brac intela bo ten ma jakies zabezpieczenie przeciwko zagrzaniu. Proszę o powazne podejscie do sprawy dodam ze swoją starą satelitke mam na amd i chodzi na dal ale chce poprostu wziąsc komputer znowu na kilka nastepnych lat. Głownie słuzył by mi do pracy oglądania filmów surfowania po internecie słuchania muzyki i jesli byłaby mozliwosc to granie w bgry i chcve 17 cali jeden ztych modeli bo juz sie przyzwyczaiłęm proszę o odpowiedz dzieki zgóry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Obydwa laptopy to zlom. Dlaczego nie chcesz nic innego? Słuchaj konsultantów w sklepie a daleko zajedziesz. Oni Ci powiedzą wszystko aby Ci coś wcisnąć. Najlepiej to co im nie schodzi a magia cyferek jak widać na Ciebie podziałała. HP ma beznadziejny procesor, problematyczne i słabe karty graficzne, słabą jakość wykonania. O Toshibie nawet nie wspominam. za 2400 masz http://www.x-kom.pl/p/158986-notebook-laptop-17-3-asus-x75vb-ty006h-8-i3-3120m-8gb-750-dvd-rw-win8.html?partnerid=100180188&sm12=OA==&ts=1397293690&token=687599aacb6ec20d64099928fe26d542 standardowy i3 (od i5 rózni się brakiem turbo), 8 GB RAM, matryce 17,3" HD+, karte GT740 (co prawda 64bit ale i tak wydajniejsza niż te wyżej), windows 8. Za resztę możesz sobie kupić myszkę lub słuchawki. Nic ciekawszego z 17,3" w tym budżecie nie ma. Z 15,6" jest większy wybór. Dopłacając 150zł masz Della z i5 + 8850 które pozwoli Ci pograć komfortowo we wszystkie nowe gry. Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_luk Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Z lepszą grafiką, jakością wykonania, podświetlaną klawiaturą, matową matrycą, oraz dobrymi głóśnikami JBL będze Lenovo z710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) matową matrycą? Jedyny minus to, że nie rozszerzy sobie ilości pamięci (Brak klapki serwisowej) Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...