NorDez Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Witam ! Mój netbook to Samsung N150 - JA01PL.Zgrywam sobie niektóre nie obejrzane seriale z iPLA, te które mają opcję pobierz na dysk komputera.I tu mam problem.Nie wiem dlaczego, ale gdy odtwarzam niektóre seriale z dysku to tnie dźwięk, odtwarza się z czkawką.Gdy odtwarzam online z iPLA tego problemu nie ma.Jednak w pracy mogę korzystać tylko z modemu telefonicznego(Nokia N-80), i tu problem bo mam raptem 1,5GB pakiet danych do wykorzystania także gdy chodzi o film to jest bardzo nie wiele.Próbowałem dociec dlaczego film odtwarzany z dysku przycina dźwięk, ale mam tylko pewne przypuszczenia a żadnej pewności.Wydaje mi się że przyczyną może być mała pamięć cache procesora(512MB),Ramu mam 2GB.Próbowałem się dowiedzieć pisząc na kontakt iPLA, jednak też mi nic sensownego nie odpowiedzieli.Pytali czy sprawdzałem w opcjach pomocy testuj swój komputer odpowiedziałem że w tym teście wychodzi procek OK, pamięć OK . Gdyby to była wina za słabego procesora,ramu i.t.d to tym bardziej przycinał by się i obraz i dźwięk gdy odtwarzam online ? Może mnie ktoś trochę oświeci za co będę wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 512MB cache procesora? Chciałbym tyle ;) Jakim odtwarzaczem otwierasz? Jakie to są pliki (rozszerzenie)? Masz zainstalowane jakieś kodeki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NorDez Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 512MB cache procesora? Chciałbym tyle ;) Jakim odtwarzaczem otwierasz? Jakie to są pliki (rozszerzenie)? Masz zainstalowane jakieś kodeki? 512MB oj ale się udałem :banana: .Oczywiście 512KB.Rozszerzenie to iPLA ma jedno .ikv.Żadnym innym odtwarzaczem materiałów z iPLA nie da rady odtworzyć.Standardowo wraz z aplikacją iPLA są instalowane kodeki K-Lite CodecPack i to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie da się tego przekonwertować do innego formatu? Być może ten odtwarzacz ipli zarzyna procesor. Tym bardziej, że to słaby atom. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NorDez Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Nie da się tego przekonwertować do innego formatu? Być może ten odtwarzacz ipli zarzyna procesor. Tym bardziej, że to słaby atom. Niestety już sporo ludzi kombinowało ale im się nie udało tego formatu przekonwertować na inny.Gdyby odtwarzacz ipli zarzynał procka to i online nie dawałoby się odtwarzać płynnie.Już nie chodzi że akurat muszę to odtwarzać z dysku i tak w środę będę miał mobilny internet z cyfrowego polsatu LTE to nie będzie problemu.Chodzi o zrozumienie i moją dociekliwość dla własnego spokoju dlaczego tak jest. Dziwne że specjaliści w ipli też nie potrafią nic konkretnego odpisać i pomóc. Przeinstalowałem cały system Win7 - SevenLight3 w netbooku.Nic to nie dało. Może ktoś jeszcze przeczyta mój post i będzie miał większą wiedzę w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...