Skocz do zawartości
jajcek

Modyfikacja prolink geforce2 mx400 na quadro. PROBLEM!

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

znalazlem w sieci opis jak przerobic gf2mx na quadro2mxr.

w instrukcji zamiany rezystorow podane sa

r45-r44, r49-r48, r46-r47.

tak wiec musze wylutowac rezystor z miejsca r45 i wlutowac go w miejsce r44 lecz problem w tym ze r45 nie ma rezystora a r44 ma tak wiec czy kolejnosc jest wazna czy moge zrobic r44-45 i bedzie dobrze ?

drugi problem przy zmianie r49-r48 w obu miejscach sa rezystory tak wiec musze je zamienic miejscami czy jak ? to samo przy r46-r47.

rezystory te sa od siebie oddalone...

prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm. nie wiem gdzie czytałeś ten opis ale bardzo fajny opis przeróbki karty jest tu:http://www.dzikie.net/?mode=1&cel=quadro

z tym że jest to opis przerobki na płytkach referencyjnych czyli np. creative, asus, winfast itp. nie wiem jaką masz kartę, ale jeżeli masz jakąś inną niż referencyjna to nie próbuj nic przerabiać bo może się to skończyć uszkodzeniem karty. Aha przy lutowaniu używaj lutownicy z uziemieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o softową modyfikację to nie dziala ona ze wszystkimi sterownikami, trzeba ją robić przy każdej zmianie sterów, przerobka hardware niesie ze sobą ryzyko uszkodzenia karty. Ale czego nie robi sie dla nauki :). Tak na serio miałem przerobionego Creativa GeForce 256 DDR na Quadro i całkiem fajnie to chodziło z tym że ja dałem kartę do przerobienia znajomemu elektronikowi. Zanim zaczniesz przerabiać kartę jednak zastanów sie czy rzeczywiście jest to ci potrzebne bo w moim przypadku w direct x wzrost wydajności był na granicy błędu pomiaru, rzeczywisty wzrost w open gl był rzędu 5% no i doszlo parę funkcji nieobslugiwanych przez geforce 256.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nNO niewiem ae przy tym jak nie masz doświadczenia lepiej nie rób bo ja niewiem czy ci sie opłacie to robić jesli 5% wzrostu to powiedz opłaca ci się to ?

Jeżeli chce używać tej karty, do programów typu CAD, to mu się opłaca - różnica jest dóża, wiem z doświadczenia ;)

Chociaż rzeczywiście lepiej zrobić to np. riva tunerem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...