Skocz do zawartości
qhash

Lenovo T440 - biznesowy notebook ala ultrabook - czy jest coś lepszego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

muszę kupić lapka biznesowego, łatwego w transporcie, wytrzymałego, normalnie podłączanego przez DP do monitora na biurku, z i7, SSD 256/480GB, 8GB RAM (może być upgrade z 4GB) - czy da się znaleźć taniej niż 5k netto coś takiego? taniej niż ten Lenovo? w podobnej klasie rzecz jasna, z 3 letnia gwarancją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da sie

Biznesowy Vostro z 4 letnią gwarancją NBD

http://www.x-kom.pl/p/176921-notebook-laptop-13-3-dell-vostro-3360-i7-3537u-8gb-500-zloty.html?partnerid=100180188&sm12=NTc=&ts=1399031574&token=c9e7646a2f1134811b62b44c9ade722d

do tego dysk SSD Crucial M500 240GB lub 480GB. Monitor podłączasz przez przejściówkę do HDMI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kaijitsu  :  owszem Dell Vostro 3360 (wzglednie 3460 jesli 14") to bardzo ciekawy model, w sensownych cenach, wykonaniu, parametrach i gwarancji NBD, 

ALE 

nie można go porównywać do, stawiać obok Lenovo Thinkpada T440.

to absolutnie nie ta klasa.  więc nie można powiedzieć, że @qhash z pewnością otrzyma mniej więcej to samo za mniejszą ilość złotych monet.  

Edytowane przez sorest
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może wyjaśnisz dlaczego nie można porównywać? Jest to również wersja biznesowa o bardzo dobrym wykonaniu i 2x dłuższej gwarancji w dodatku rozszerzonej. Tego samego nie dostanie ale cena jest dużo niższa. Jedyne co to nie jest ultrabookiem bo ma większe wymiary niż chociażby XPS czy Latitude

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może wyjaśnisz dlaczego nie można porównywać? Jest to również wersja biznesowa o bardzo dobrym wykonaniu i 2x dłuższej gwarancji w dodatku rozszerzonej. Tego samego nie dostanie ale cena jest dużo niższa. Jedyne co to nie jest ultrabookiem bo ma większe wymiary niż chociażby XPS czy Latitude

Na wstepie wspomnę, że sam brałem pod uwage Vostro 3360 dla zastepstwa leciwego Vostro 1510, tak by zejsc z wielkością i wagą. Z tej calej serii najmniejsza wersja byla akurat generalnie najlepsza. Jak się nie mylę to znajoma wlasnie w/w kupila po moim poleceniu.

Odpowiadając ci @kaijitsu :

Najważniejsza sprawa :  poza tym, że oba są lapkami biznes (vostro 3360/3460 i T440) to kompletnie różna półka.  Vostro  może jest dobrze wykonane, ale nie ma mowy by porównywać go do Thinkpadow serii T. Nie te materiały, nie ta konstrukcja, nie ta solidność.

Cena jest niższa bo właśnie nie dostatnie tego samego w Vostro co w Tseries. 

Gwarancje Dell i Lenovo klasy biznes to w obu przypadkach generalnie to samo: najczesciej 3letnia on-site NBD, odplatnie rozszerzalna o szmery bajery.

XPS można pominąć z miejsca z uwagi na glossy lcd.

Latitude : o poleconym przez ciebie 3440 nie mam kompletnie zadnego pojecia, nie widzialem, ani nie czytalem nic.  Mały styk miałem za to z glowniejszymi modelami w stylu E6410, E6420, i to solidne sprzety. 

W grudniu bylem bardzo bliski kupna 6430u, bo to bardzo dobry sprzet (i @qhash może akurat ten rozważać), ale finalnie wypadlo na T430s.

// @qhash : czy dostaniesz coś taniej o tej samej klasie? i kosztownej konfiguracji? nie sadze.  ewentualnie inne logo ;]

Edytowane przez sorest
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dodam jeszcze:

osobiscie teraz uzywam Lenovo T430s, a ktos z rodziny na drugim biurku uzywa Della Vostro 3550, w miare sprawny tez jest nadal Vostro 1510.
mam wiec bezposrednie porównanie plusow i minusow kazdego z nich.
z tego co wiem Vostro 3550 a xx60 roznia sie marginalnie.

o ironio pisze wlasnie z koleii z Thinkapada T431s, z zalozenia ma byc zastepstwem dla tego Vostro3550.
przyszedl akurat dwa dni temu i testuje co i jak.
konstrukcyjnie jest bardzo podobny do T440/T440s. materialy tez sa zbiezne z tego co wiem. ma wiec podobne do najnowszej Tserii zalety i wady.

wiec @qhash moge ci odpowiedziec jak masz jakies pytanie.

Edytowane przez sorest
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedzi w tym temacie, wybraliśmy tego T440 - piękna maszyna, chyba bede musiał zbierać na swojego. ten znajomy tylko mi marudził, że nie wybrałem mu wersji z dotykowym ekranem ;)

jest na niego w standardzie 3 laba nbd onsite

Edytowane przez qhash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi