Snups Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) Witam, sytuacja jak w temacie. Mój dysk WD Caviar Green (WD500AADS-00M2B0) zaczął się sypać, więc zrobiłem backup i kupiłem nowy dysk - WD Caviar blue (WD500AAKX-08U6AA0). Na nowym dysku zainstalowałem system Windows 7. Powinien polecieć restart który spowoduje pierwsze załadowanie systemu i dokończenie instalacji. Niby wszystko ok, ale po animacji "trwa ładowanie systemu windows" zamiast pulpitu dostaje czarny ekran ("brak sygnału" z monitora). Obraz windowsa wziąłem ze stronki MSDN AA i mam z niego zainstalowany inny system, więc to raczej nie jest wina obrazu. Próbowałem : 1. Wejść do systemu awaryjnego - nie można dokończyć instalacji(musi być dokończona w normalnym trybie) 2. Zrobić drugiego formata - to samo 3. Odpalić system z uszkodzonego dysku i zobaczyć czy nowy dysk działa - nowy przeszedł testy w programie HD tune i wszystko było w normie. 4. Odpalić kompa na domyślnych ustawieniach (bez OC) Jakieś pomysły ? PS - reszta bebechów jak w sygnaturce. Pozdrawiam, Snups Edytowane 10 Maja 2014 przez Snups Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Co to za monitor? Jaką maksymalną rozdzielczość obsługuje a jaką masz ustawioną na starym systemie? Jak masz tv full HD w domu to spróbuj na nim dokończyć instalację nowego systemu. Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snups Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Co to za monitor? Jaką maksymalną rozdzielczość obsługuje a jaką masz ustawioną na starym systemie? Jak masz tv full HD w domu to spróbuj na nim dokończyć instalację nowego systemu. Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka Monitor to LG M227WDP. Rozdziałka na starym systemie to full HD i taką obsługuje monitor. Innego monitora/telewizora nie mam. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...