Skocz do zawartości
Snups

nowy dysk - czarny ekran po starcie systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, sytuacja jak w temacie.

Mój dysk WD Caviar Green (WD500AADS-00M2B0) zaczął się sypać, więc zrobiłem backup i kupiłem nowy dysk - WD Caviar blue (WD500AAKX-08U6AA0). Na nowym dysku zainstalowałem system Windows 7. Powinien polecieć restart który spowoduje pierwsze załadowanie systemu i dokończenie instalacji. Niby wszystko ok, ale po animacji "trwa ładowanie systemu windows" zamiast pulpitu dostaje czarny ekran ("brak sygnału" z monitora). Obraz windowsa wziąłem ze stronki MSDN AA i mam z niego zainstalowany inny system, więc to raczej nie jest wina obrazu.

Próbowałem :

1. Wejść do systemu awaryjnego - nie można dokończyć instalacji(musi być dokończona w normalnym trybie)

2. Zrobić drugiego formata - to samo

3. Odpalić system z uszkodzonego dysku i zobaczyć czy nowy dysk działa - nowy przeszedł testy w programie HD tune i wszystko było w normie.

4. Odpalić kompa na domyślnych ustawieniach (bez OC)

Jakieś pomysły ?

PS - reszta bebechów jak w sygnaturce.

Pozdrawiam,

Snups

Edytowane przez Snups

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za monitor? Jaką maksymalną rozdzielczość obsługuje a jaką masz ustawioną na starym systemie? Jak masz tv full HD w domu to spróbuj na nim dokończyć instalację nowego systemu.

Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za monitor? Jaką maksymalną rozdzielczość obsługuje a jaką masz ustawioną na starym systemie? Jak masz tv full HD w domu to spróbuj na nim dokończyć instalację nowego systemu.

Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka

Monitor to LG M227WDP. Rozdziałka na starym systemie to full HD i taką obsługuje monitor. Innego monitora/telewizora nie mam. Jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi