Kacper1609 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Witam.Posiadam obudowę Tacens Sagitta Lux - http://proline.pl/pic/tac-sagitta-lux_0.jpgOd pewnego czasu mam pewien problem, otóż w obudowie tej są 3 czujniki temperatury. Z dwoma nie ma problemów, natomiast z jednym z nich coś jest nie tak, dość mocno zawyża temperaturę. Odłączyłem czujniki od dysku itd. i sprawdziłem temperatury gdy znajdowały się obok siebie, do niczego nie przyczepione więc teoretycznie temperatura powinna być na wszystkich jednakowa, jednak w dalszym ciągu zawyża. O ile nie przeszkadza mi to w trakcie normalnego użytkowania komputera, o tyle w czasie grania temperatura na tym jednym felernym czujniku dochodzi do wartości granicznej ( mam już ustawione max. 90stopni) i uruchamia się alarm. Oczywiście sprawdzałem temperatury jeszcze programem HWMonitor, zarówno bez obciążenia jak i w czasie grania i wszystko jest ok, poprostu nawalił jeden z tych czujniczków. Zwracam się więc do Was z prośbą o informacje jak mogę wyłączyć ten alarm.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Sondy są podłączone na wtyczki czy wlutowane? Odłączyć, odlutować, odciąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...