XoomixPL Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Witam, wczoraj mój kumpel zrobił reinstal Windows'a XP. Wszystko chodziło pięknie aż to momentu, gdy chciał zainstalować sterowniki do karty graficznej (Nvidia Geforce 8600GT) Podczas instalacji w połowie komputer się wyłączył i od tamtej pory wyłącza się około 3 minuty po uruchomieniu. Może ktoś wiedzieć w czym tkwi problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Podaj konfigurację komputera, włącznie z zasilaczem (marka, model). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XoomixPL Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Płyta główna asus (Dokładnego modelu nie podał. Procesor intel E2180 2.0 GHZ Karta Graficzna: Nvidia GeFroce 8600GT Dysk wd 500GB sata Pamięć Kingston 2GB pc 800 Zasilacz: ATX SilentLine Q400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Bez sterownika wszystko było ok? W trybie awaryjnym nie występują wspomniane wyłączenia? Zasilacz do najlepszych nie należy, choć podobno palce maczał w nim HuntKey. Pomierzyłbym napięcia miernikiem/podmienił zasilacz. Jak temperatury CPU/GPU? Może kartę dopadły zimne luty? Czy jest taka możliwość, abyś kartę wziął do siebie i potestował, względnie kumpel wrzucił jakąś inną i sprawdził, jaki jest efekt? Kontrolnie postawiłbym też od nowa Windę, z nią też coś może być nie tak. ^wiem, wiem, dużo różnych różności sugeruję, acz wiele jest potencjalnych rozwiązań Edytowane 8 Czerwca 2014 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XoomixPL Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 To jednak nie jest wina sterowników. Zaobserwowaliśmy, że komputer działa normalnie jak jest w pozycji poziomem, zaś w pionie się wyłącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...