konkurs Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 Witam. Po prawidłowym złożeniu nowego komputera system uruchamia się na sekundę i wyłącza i uruchamia ponownie na 1s i wyłącza i tak w kółko macieja. W takcie tej sekundy zdąży się odezwać napęd DVD, uruchomić wiatraczek obudowy i zasilacza, ale wiatraczek od CPU zanim zatrybi robi pół obrotu. Płyta główna: Gigabyte GA-H81-D3 rev. 1.0 CPU: Intel i3 4150 (Haswell Refresh?) PSU: TT Smart SE 630W.DDR3: Crucial Ballistix Sport 2x4GB 1600MHz GPU: GeForce 750TI Co zastosowałem: - wywalenie wszystkiego i pozostawienie tylko płyty i cpu - zabawa z kupionym ramem i ramem z innego komputera - podłączenie zasilacza z innego komputera (ten sam model) - reset cmos - zworka i bateria. - uruchamianie przez zwarcie pinów a nie przyciskiem. Zakładam, że gdyby to był procesor to w ogóle nie byłoby reakcji na uruchomienie komputera? Może bios nieaktualny tylko jak ja zaktualizować jak nie mam sprzętu pod intela pod ręką? Jakieś pomysły, czy tylko zostało wysłanie na gwarancję (Cpu?, Mobo?, czy obie?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 Wgraj najnowszy bios. Musisz zamontować zwykłego haswella aby to zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 (edytowane) od wersji F5 jest obsługa, a jaka jest wgrana teraz to nie mam pojęcia, bo płyta nowa. To zostaje mi wysłanie na serwis z taką głupotą, bo pod ręką mam tylko amdki :/ Edit: Zaktualizowanie BIOSu nic nie dało, nadal na nowym i3 nie rusza, więc procek leci na gwarancję. Edytowane 19 Czerwca 2014 przez konkurs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) a czy tak w ogóle zasilacz TT Smart SE 630W lub OCZ Fatality 550W obsługują nowego Haswella? (TT nalepkę Haswell ready ma, ale nalepka nalepką...) A jakie są objawy niekompatybilnego PSU? Możliwe, że nowe stany są uruchomione i przez to może nie wstać? Edytowane 20 Czerwca 2014 przez konkurs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Każdy zasilacz obsługuje haswella. Niektóre zasilacze obsługują dodatkowe stany oszczędzania energii w haswellu ale na każdym odpalisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 Wszystko zależy od stanów które masz na płycie ustawione. Kompatybilność wstecz - nie ma znaczenia czy zasilacz obsługuje czy nie haswella, będzie w pełni działał. Stany C6/C7 włączone - podczas uśpienia PC, przy wybudzeniu nie wstanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 Ok, dzięki za wyjaśnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...