gonzouu22 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Witam. Czy pod win 2000 można zablokować plik przed kopiowaniem w sieci, ale żeby był dostepny do odczytu wsieci. Np mam plik worda nie moge sobie go skopiowac do mojego kompa ale moge go uruchomić z serwera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_Man Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Witam. Czy pod win 2000 można zablokować plik przed kopiowaniem w sieci, ale żeby był dostepny do odczytu wsieci. Np mam plik worda nie moge sobie go skopiowac do mojego kompa ale moge go uruchomić z serwera. Nie prawdopodobnie nie można, (można tylko tylko do oczytu i jako pełny dostęp - ale i tak te 2 metody pozwalają user'owi na kopiowanie). Problem leży gdzie indziej, podaj więcej szczegółów, na czym stoi serwer itp.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzouu22 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 na tym systemie to stoi. I na serwerze jest plik,, do niego sa podłaczone komputery z win 98. Pytanie, czy mozna tak zrobic, żeby nie móc z kopiowac tego pliku do siebie, ale móc go uruchomić prosto z serwera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Zalezy jakich masz uzytkownikow. Jezeli standardowych (takich z opowiesci o serwisantach i uzytkownikach) to moglbys moze zmodyfikowac sam plik. Np o makro, ktore podczas uruchomienia sprawdza lokalizacje pliku i jezeli nie odpowiada ona wzorcowi wymazuje zawartosc. Tylko musialbys je zahaslowac, zeby nie grzebali i nie pytali sie co to. Mysle, ze taki modul bylby uniwersalny - moglbys go wkleic w identycznej postaci do kazdego z plikow. A tak w ogole to sobie potestuj. Wejdz w Security/Advanced i wyprobuj np Traverse Folder/Execute file. A nuz o to chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...