DarkSoul88 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam. W maju 2011 roku zakupiłem sobie laptopa jak w tytule. Ogólnie sam przesiadłem się na PC, lecz laptopa oddałem bratu, Grywa on jedynie w Dote 2 więc wymagań co do laptopa nie miał kosmicznych. Laptop jest już po gwarancji. Mam natomiast wrażenie że przy obciążeniu chodzi okropnie głośno. Na bank przez rok po zakupie nie był aż tak głośny:] Laptopa już raz rozkręcałem z 2 miesiące temu. Przeczyściłem wentylatory więc jest czyściutki. Sytuacji natomiast nie uległa zbytniej poprawie. Myślicie że wymiana pasty by tutaj pomogła? jeśli tak to na jaką wymienić najlepiej? Z góry dzięki za wszelką pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Pierwsze co to sprawdź temperaturę w stresie. Dziwnę, że jeszcze tego nie zrobiłeś. Jak będzie wysoka to chłodzenie będzie się rozkręcało i wtedy warto wymienić pastę oraz porządnie wyczyścić środek. Edytowane 18 Czerwca 2014 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Ok. temperatury sprawdzone. Tutaj po jednej grze w dote, trwała około godzinki http://imgur.com/2rUe2BP Jakie wnioski? Ewentualnie czy zakup jakiegoś coolera pod lapka wchodzi w gre bo w zasadzie jest uzywany jak stacjonarka? Edytowane 18 Czerwca 2014 przez DarkSoul88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Temperatury trochę wysokie jak na ten model, chłodzenie mocno się rozkręciło (3900rpm). Procesor w tym modelu szybko łapie throttling więc profilaktycznie rozkręć, wymień pastę na GPU i CPU, wyczyść dokładnie chłodzenie. Przy okazji sprawdź czy wentylator swobodnie się kręci, czy nie zatrzymuje dość szybko. Zakręć palcem i sprawdź czy nic nie szura. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Super, dzięki wielkie za pomoc. Mógłbyś mi jeszcze jakąś dobrą pastę polecić? Nie chce kupić badziewia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Arctic Cooling MX-2 - wydajna i tania. Starą pastę wyczyść za pomocą czystego alkoholu np izopropylowego i szmatki. Czasem używałem acetonu bez dodatków i bez problemu schodziło, nie zostawały żadne plamy Edytowane 18 Czerwca 2014 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Dzięki raz jeszcze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Witam ponownie. Pasta już wymieniona, temperatury w porównaniu do stanu sprzed wymiany spadly odpowiednio o 8 stopni dla CPU a dla GPU o 6 stopni w stresie. Czy cos jeszcze można zrobic by temperatury obniżyć? Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...