kawka0 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Siema, po długich poszukiwaniach zdecydowałem się na model Y510P z pojedyńczą kartą Nvida GT755M 2GB, zastanawiam się tylko czy opłaca się dołożyć aż 600zł do wersji z i7 czy i5 będzie wystarczające? Nie gram dużo, ale chciałbym żeby laptop dał radę GTA V, któro wychodzi w listopadzie na PC i praktycznie to tyle z gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_luk Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Różnica w cenie nie jest aż taka duża, skąd taka oferte znalazłeś ? Do gta Lepiej kupić i7, oczywiście w konfiguracji z matrycą HD >>KLIK<< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawka0 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Różnica w cenie nie jest aż taka duża, skąd taka oferte znalazłeś ? Do gta Lepiej kupić i7, oczywiście w konfiguracji z matrycą HD >>KLIK<< bo jest promocja na i5, tylko za 2550 a i7 najtanszy 3100. Hmm wlasnie chyba zamowie juz tego z i7 tymbardziej ze to ma byc laptop na dluzej, nie bedzie problemu ze jak na i7 karta troche za słaba? bo z tego co czytalem i5 + 755m to tez dobra konfiguracja i kazdy poleca, a o i7 z pojedyncza 755m jakos nikt nie pisze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Jak karta graficzna może być za słaba w stosunku do procesora? i5 do gier to słaba konfiguracja, 2 rdzenie stają się nie wystarczające. Sam posiadam y510p z i7 + GT755 Jak chcesz taniej to masz jeszcze http://www.x-kom.pl/p/182663-notebook-laptop-17-3-acer-v3-772g-i7-4702mq-4gb-1000-dvd-rw-gt750m.html?partnerid=100180188&sm12=MTI=&ts=1403278798&token=76b459e07850d08c4df82d3513ec26dd karta graficzna to to samo co 755 tylko z niższym taktowaniem (można sobie podnieść). Do laptopa z niewiele mocniejszą kartą musisz dopłacić 800zł Edytowane 20 Czerwca 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 gt750 ma ddr3 ( to samo co gt 640) a gt755 ma ddr5. Aczkolwiek w linku od szczesliwego Lucka jest napisane ddr3... moze dlatego tak tanio. Zdecydowanie bym tez dolozyl do FHD, rozdzielczosc mozna zmniejszyc w grach jak zapraknie mocy a sama matryca duzo lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_luk Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Musi być błąd w opisie bo gt755 jest tam na ddr5. No ale przy skalowaniu jakosć obrazu równiż ulega pogorszeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawka0 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 @kaijitsu fajna propozycja ale interesują mnie tylko 15,6'', ale dzięki ;) Właśnie wezmę w końcu chyb a i7 bo ma być na dłużej a te 2rdzenie za jakieś 2-3lata mogą się już okazać niewystarczające.. właśnie czytałem że lepiej wziąć HD a nie FHD bo właśnie tak jak mówiliście może zabraknąć mocy z tą kartą graficzną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 ja też biorę z i7 i SLI, i FHD - bez sensu brać HD, do tego błyszczące, najwyżej sobie zmniejszyć rozdzielczość w grze jak nie będzie śmigać do HD albo 1600x900. btw. te laptopy sa już oznaczone w dystrybucji jako end of life, czyli niedługo ich nie będzie, jest też gość na allegro z Bytomia co sprzedaje za 3150 w tej konfiguracji nowe maszyny z niemiec, z francji i z innych krajów (pewnie z marketów) z 12 miesięczna gwraancją, nowe w pudełku + naklejki na klawiature, ale mi dla 300 zł nie chciało się rzeźbić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Jaki jest sens zmniejszać rozdzielczość aby pogarszać sobie jakośc obrazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 jak to jaki sens? chyba jaki sens jest kupować laptopa z matrycą HD, nie? łatwiej zmniejszyć rozdzielczość jak już komp nie daje rady, niż nie móc nic odpalić w FHD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Kupowanie y510p z jedną słabą kartą gt755 i matrycą fullhd aby zmniejszać rozdzielczość to jakieś nieporozumienie. Grając w natywnej rozdzielczości HD obraz jest lepszy niż skalowany z FHD w dół. Laptopowe matryce słabo radzą sobie ze skalowaniem co objawia się beznadziejną jakością obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Z drugiej strony 1366x768 przy takiej przekątnej to nieco lipa do używania na co dzień. Na 13.3" mnie irytuje, a co dopiero przy większych sprzętach. Złotym środkiem byłaby zapewne natywna 1600x900 :). @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Złotym środkiem była by mocniejsza karta graficzna. Posiadam gt755m + 1366x768 i jest to minimum wydajności aby komfortowo pograć. Do grania w FHD są mocniejsze konfiguracje za większe pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawka0 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 ok ok, biore na pewno HD z jedną kartą bo na lepszą opcje mnie nie stać ale jak radzicie z tym prockiem, opłaca się dopłacać 600 do i7 skoro praktycznie będe grał tylko w GTA V i do internetu czy i5 też powinno dać radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) GTA IV ledwo działa na 2 rdzeniach, 4 rdzenie to minimum aby było płynnie jako tako. O GTAV nic nie wiadomo jeśli chodzi o wymagania i optymalizację. Ja bym brał 4 rdzenie Edytowane 24 Czerwca 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SferisPL Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Do grania wybierz zdecydowanie Intel Core i7, jest to bardziej przyszłościowy wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 ja mam z i7 SLI i nie narzekam. jedynie jest problem z Battlefield 4 - ta gra i ten laptop to jakiś dramat. Walka z migającymi teksturami, crashami, wyłączaniem DX11 tudzież inne zabawy a koniec końców i tak stracił mi się zapis kampanii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...