CarpeDiem Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Bawiłem się ostatnio starą kartą z komputera mojego brata, żeby poprawić mu trochę wydajność w nowszych grach. Niestety używając MSI Afterburner nie mogę zmienić napięcia. Edytowałem pliki konfiguracyjne, zmieniałem ustawienia, próbowałem instalować betę Afterburnera i nic z tego, dalej nie mogę zmienić napięcia. Wnioskuję, że moja karta jest w jakiś sposób zablokowana, można ją odblokować? Jeśli tak, to jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarantinio Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Jeśli nie możesz zmienić napięcia programem to spróbuj 1.Edytować aktualny bios w Nibitorze - tam ustaw napięcie i wgraj edytowany bios nvflash'em 2.Wgraj aktualniejszy bios do 9800gt albo bios od innego producenta ale też 9800gt Wsad biosu z karty możesz wyciągnąć np. GPU-z (chyba że w Nibitorze jest też taka opcja - raczej jest). Ja miałem problem z zablokowanymi pamięciami i po przez wgranie biosu od innej karty (rdzeń ten sam) udało się coś więcej zdziałać ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...