ZasuFka Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Witam. Wczoraj przyszła mi nowa msi r9 270 i mam problem z mikroprzycięciami w League of legends. Występują one średnio raz na 2 minuty. Fpsy ciągle pokazują 60 a mimo to w pewnych momentach widać takie mikroprzycięcia. Mieliście może taki problem z tą kartą i wiecie jak to rozwiązać? Dodam że w innych grach nic takiego nie występuje i wszystko lata na ultra bez najmniejszych problemów. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez ZasuFka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2014 Mikroprzycięcia były zdaje się domeną kart w SLI czy CF. Jak o to dokładnie wygląda? Może dysk w tych momentach jakoś bardziej mieli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZasuFka Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2014 Ciężko opisać. Wygląda to tak że czasami postać nie porusza się płynnie tylko z widocznymi przycięciami, a czasami tylko sama kamera się przycina. Nie są to takie ściny jak w przypadku kiedy nam sprzęt nie wyrabia w jakiejś grze tylko są one takie minimalne i czasami nawet ciężko zauważalne dla drugiej osoby. Ale mimo wszystko denerwują. Dodam że w tym czasie fpsy stoją ciągle na 60. I nie zauważyłem żeby dysk jakoś bardziej mielił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2014 Nie grałem w LOL'a, ale może jest to lag związany z przepustowością łącza? Sama gra nie jest chyba zbyt wymagająca jeśli chodzi o sprzęt. W sumie możesz jeszcze napisać jakie są pozostałe bebechy poza kartą graficzną. Może jeszcze ktoś mądry coś wymyśli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZasuFka Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Czytałem na głównym forum gry, że setki ludzi z high endowymi kartami mają ten sam problem, a przecież gra wymaga niewiele.Wczoraj już chyba sprawdziłem wszystkie możliwe wyjścia i nic mi nie pomagało więc postanowiłem jeszcze spróbować z odświeżaniem ekranu. Z 60 hz przestawiłem na 75 i nagle problemu nie ma i jest idealnie płynnie. Widziałem na tym forum już podobne tematy odnośnie League of Legends więc spróbujcie zrobić to co ja bo mi pomogło :) temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...