Skocz do zawartości
DarkSoul88

Asrock z87 extreme 4 i problem z mikrofonem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was. To chyba ostatni Nie rozwiązany problem jaki posiadam z aktualnym PC. Jest on cholernie dziwny i przekopalem juz troche wątków na zagranicznhch forach a odpowiedzi nie ma. Mianowicie. Mam sluchawki SS Siberia elite i gdy podłączam je po jacku do wejsc w obudowie to dzwiek z mikrofonu jest cholernie słaby. W zasadzie mając mikrofon w odległości 3cm od ust musze krzyczeć zeby ktos mnie slyszal. Problem rozwiazalem tymczasowo, odinstalowywujac sterowniki realteka. Na standardowych z win7 wszystko gra, slychac tak jak powinna etc, ale mimo wszystko nie wiem co powoduje problem. Najlrpsze w tym wszystkim jest to ze na słuchawkach brata (siberia V2) dziala mikrofon zawsze. U niego w lapku moje sluchawki tez dzialaja bez zarzutu.. Zglupialem juz do reszty bo nie wiem co z tym fantem zrobic..

Wysłano z Galaxy Note 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź czy wszystkie ustawienia głośności mikrofonu są wymaksowane. Możliwe że trzeba użyć opcji boost. 

Od siebie dodam, że przednie wyjścia słuchawkowe i mikrofonowe działają dla mnie dużo lepiej. Szczególnie słuchawkowe, na ucho 3x głośniej przy maks regulatorów. Testowane bez założonych słuchawek bo bym ogłuchł :P

Edytowane przez kapi89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez uzywam przednich wejsc :) sluchawki graja tak jak trzeba. Jedynie ten nieszczesny mikrofon. Teraz zainstalowalem sterowniki znowu bo nowa wersja ich wyszla i dalej to samo. Praktycznie mnie nie slychac przy booscie 10db. Wzialem brata sluchawki i dziala bez zarzutu.. Opcje wszystkie juz maglowalem ile sie dalo i nic efektu nie przynioslo.. Oczywiście jak podepne przez kartę usb ktora dostalem do sluchawek to mikrofon dziala cacy ale znowu sluchawki graja 3razy ciszej niz powinny ;)

Wysłano z Galaxy Note 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi