Skocz do zawartości
kptTrips

Mysz bezprzewodowa do 120zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, od pewnego czasu poszukuję dobrze wykonanej, precyzyjnej myszy bezprzewodowej bez akceleracji wstecznej. Oczekuje od myszki kilku dodatkowych programowalnych przycików (tj.lpm, śpm. ppm + dodatkowe przyciski), do których mógłbym przypisac min trzy skroty: wytnij, wklej, pokaz pulpit. Moje poszukiwania trwają od pięciu dni i jak narazie znalazlem tylko myszki z dwoma dodatkowymi przyciskami + jednym przyciskiem od regulacji dpi (swoja droga po co to komu, dedykowany przycisk raczej nie jest czesto używany a moglby posluzyc do innych, bardziej uzytecznych celów), który najczesciej nie ma możliwości przypisania innej funkcji. Niestety najtańsza myszka, która spełnia moje oczekiwania jest za duza (rapoo 7800P), za droga (Logitech Performance) lub kiepska (take są opinie o Logitech M705). Myszka ma być używana w aplikacjach windowsowych i linuxowych; skrolowanie kodu w pionie, poziome i inne takie, najczęściej używane akcje.

Moje pytania:

- Znacie modele myszek, które spełniałyby powyższe wymagania?

- Czy istnieją na rynku takie myszki, które pozwalają jednemu klawiszowi przypisać funkcje zmiany profilu klawiszy a pozostalym funkcje zapisane w profilu?  Jeśli istnieją to proszę o podanie przykładów.

Edytowane przez kptTrips

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi