Skocz do zawartości
Squizz

Mysz do 130 zł dla leworęcznego( nieaktualne), klawiatura do 100 zł + podkładka pod mysz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję myszki dla osoby leworęcznej. Za taką cenę oczywiście dostanę tylko myszki symetryczne. Chwyt Palm grip/fingertip grip typ 1. W tej chwili używam fingertip grip, jednak nie mam problemu z większymi myszkami. Gram w RTSy, RPG i MMO. Nie interesują mnie shootery, toteż chciałbym, by mysz miała więcej przycisków, w szczególności z symetrycznym rozstawieniem klawiszy po obu stronach. Myszki z klawiszami funkcyjnymi wyłącznie po lewej stronie odpadają. Z opcji jakie widzę, interesujący jest Logitech G300. Obecnie mam myszkę 11,8 cm, więc wielkość powinna mi odpowiadać. Kolejną jest Aerocool Strike-X Blast z większą liczbą klawiszy, jednak nie jestem pewien ergonomii tego gryzonia. Wygląda na niewygodny. Chętnie bym posłuchał opinii na jej temat. Jest jeszcze Steelseries Sensei RAW, jednak nieco przekracza mój, już podniesiony ze 100 zł budżet. Na forach polecano rubberized, a ten już przekracza 160 zł. Obserwuję ją jednak, gdyby trafiła się w promocji "nietrafiony prezent". Który model z tych trzech polecacie? Polecicie może coś innego?

Szukam również przewodowej klawiatury. Moim jedynym wymogiem są wysokie i podświetlane klawisze. Nie interesują mnie dodatkowe klawisze funkcyjne, wygląd też mógłby nie być "gamingowy". Za tą cenę widzę tylko odpustowe Natec Genesis rx33 http://www.morele.net/klawiatura-natec-genesis-rx33-nkg-0377-538602/, lub rx55 http://www.morele.net/klawiatura-natec-genesis-rx55-nkg-0378-538603/. Jeśli rx55 różni się od rx33 tylko dodatkowymi klawiszami, to brałbym rx33. Wygląda też trochę mniej odpustowo. Jeśli jednak rx55 ma lepsze klawisze i obudowę, to mógłbym się skusić na droższą wersję. Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje.

Z góry dzięki za rady

EDIT: znalazłem G300 w dobrej cenie i nie zastanawiałem się dłużej nad kupnem. Jaką podkładkę byście proponowali dla tej myszki, poza SS qck? Nie chcę zbyt grubego Razera.

Edytowane przez Squizz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi