tz81 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ludzie powiedzcie mi co robie nie tak z tym sdi, isc wlaczone, na 98 sdi podpiete net smiga, drugi komp to xp, widza sie w sieci, ale xp nie ma dostepu do netu, mam ustwione ip tego na xp 192.168.0.2, ten na 98 192.168.0.1 na xp bramka tego na 98. w ustawieniach karty sieciowej sa wipisane ip i maska 255.255.255.0 i xp wogole nie ma netu, co jest nie tak???????? prosze bardzo o pomoc, Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkkkkkkk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Zostaw przydzielanie automatyczne, bo widocznie ty żeś coś namieszał że nie działa. A tak to DHCP zrobi to za ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ludzie powiedzcie mi co robie nie tak z tym sdi, isc wlaczone, na 98 sdi podpiete net smiga, drugi komp to xp, widza sie w sieci, ale xp nie ma dostepu do netu, mam ustwione ip tego na xp 192.168.0.2, ten na 98 192.168.0.1 na xp bramka tego na 98. w ustawieniach karty sieciowej sa wipisane ip i maska 255.255.255.0 i xp wogole nie ma netu, co jest nie tak???????? prosze bardzo o pomoc, Tomek wrzuc jeszcze DNS'y.... powinno pomoc ;) jak nie to zostaw wszystko na automat (moze dzialac), albo zainstaluj jakis progs do dzielenia lacza (wingate/winroute) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz81 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 wywalilem ics wszystkie ip w win98 i xp, dalem na automat w 98 nic nie ma w ip, resetlerm i nie dzialalo, walnalem w klawe, resetlem xp i dziala :) dzieki wielkie, nie ma sie co babrac w ip i cale to %^& dzieki chlopaki, dzieki wielkie pozdrawiam tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...