Skocz do zawartości
tz81

udostepnianie sdi win98

Rekomendowane odpowiedzi

ludzie powiedzcie mi co robie nie tak z tym sdi,

isc wlaczone, na 98 sdi podpiete net smiga, drugi komp to xp, widza sie w sieci, ale xp nie ma dostepu do netu, mam ustwione ip tego na xp 192.168.0.2, ten na 98 192.168.0.1 na xp bramka tego na 98. w ustawieniach karty sieciowej sa wipisane ip i maska 255.255.255.0

i xp wogole nie ma netu, co jest nie tak????????

prosze bardzo o pomoc,

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie powiedzcie mi co robie nie tak z tym sdi,

isc wlaczone, na 98 sdi podpiete net smiga, drugi komp to xp, widza sie w sieci, ale xp nie ma dostepu do netu, mam ustwione ip tego na xp 192.168.0.2, ten na 98 192.168.0.1 na xp bramka tego na 98. w ustawieniach karty sieciowej sa wipisane ip i maska 255.255.255.0  

i xp wogole nie ma netu, co jest nie tak????????

prosze bardzo o pomoc,  

Tomek

wrzuc jeszcze DNS'y.... powinno pomoc ;) jak nie to zostaw wszystko na automat (moze dzialac), albo zainstaluj jakis progs do dzielenia lacza (wingate/winroute)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wywalilem ics wszystkie ip w win98 i xp, dalem na automat w 98 nic nie ma w ip, resetlerm i nie dzialalo, walnalem w klawe, resetlem xp i dziala :)

dzieki wielkie, nie ma sie co babrac w ip i cale to %^&

dzieki chlopaki, dzieki wielkie

pozdrawiam tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi