T4d3u5z Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2014 Mam problem z nowym buildem. Kilka tygodni temu złożyłem PC (z sygnatury) i po włączeniu pojawia się tylko logo Asrock. Nie mogę wejść nawet do BIOSu. Jeśli poprzez dłuższe przytrzymanie Power (obudowa nie ma reset) wyłączę i włączę ponownie, wszystko jest ok. Czytałem na zagranicznym forum, że może być konieczny reset CMOS, ale tylko wtedy, gdy komp w ogóle nie "wstaje". Zaktualizowałem BIOS do wersji 1.40 (najnowszy) i przywróciłem do default, ale problem nadal występuje. Z Clear CMOS mogę mieć problem, bo do zworki mam kiepski dostęp, przez bliskość wysokiego radiatora i karty graficznej. Jeśli to jedyne wyjście to oczywiście i z tym sobie poradzę, chyba że macie inne pomysły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Od clear cmosa trzeba zacząć. Jeżeli problem nie zniknie to trzeba droga eliminacji wszystko powypinac z plyty pozostawiając na początek procka z jedna kością pamięci i po kolei dokładać elementy. Edytowane 23 Lipca 2014 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4d3u5z Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Clear CMOS zrobiony. Problem pozostał. Co do drugiego pomysłu, to może być problem, bo komp "wstaje" za drugim razem, więc to nie pomoże mi wykluczyć problemu sprzętowego. Macie jakieś inne sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...