Swirek89 Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam, nie mogę podać aktualnie parametrów komputera, ale mniej więcej:Płyta główna ASUSa LGA 775Procek Intel Dual Core ~2.2 GhzGrafika PC-Express x16 Zasilacz Modecom Feel 350WKupiłem drugi dysk - WD Purple 1 TB.Wyłączyłem kompa, odpiąłem zasilanie, podłączyłem dysk do gniazda SATA, podpiąłem zasilanie.Po włączeniu POWERem komputer startuje, wiatrak od zasilacza, procesora, karty graficznej odpalają się i chodzą, słychać obroty dysku, ale na monitorze nie ma obrazu.Odłączyłem nowy dysk - dalej to samo.Zamieniłem karty graficzne oraz kabel od monitora - dalej to samo.Wyjąłem RAMy - 1 długie beepnięcie oraz 2 krótkie - błąd parzystości RAM czyli dobrze.Odłączyłem wszystko oprócz karty graficznej - dalej to samo.Nie próbowałem sprawdzać innego zasilacza z braku czasu i myślałem, że nie ma potrzeby skoro podzespoły startują i chodzą.Nie resetowałem BIOSu.Co może być przyczyną, co zrobić? Bardzo proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 1. Zresetuj bios 2. Sprawdź na innym zasilaczu 3. Nie wklejaj tekstu formatowanego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swirek89 Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 Ok, dzięki, będę na miejscu po 16 to zrobię to co napisałeś, mam nadzieję, że pomoże. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły to bardzo proszę pisać. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Ewentualnie zobacz czy działa na zintegrowanej grafice, może w biosie Ci się przestawiło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...