s.mika6 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) Witajcie, Prośba o standardową w tej seksji poradę – poszukuję laptopa i jestem w kropce. Założenia: Koszt: ~ 2.500 (w tym system operacyjny) Wykorzystanie: Ms Office i Internet (w tym sporo oglądania filmów), bez grania, obróbek graficznych ani innych wymagających sprzętowo działań Procesor i5 Dysk SSD (laptop będzie wykorzystywany w bardzo podstawowym zakresie, ale słyszałam że nawet przy takich działaniach, SSD sprawia dużą różnicę) Matryca matowa, 14 – 15,6 cali Nie kluczowe ale bardzo pożądane: lekkość, wytrzymała bateria, dobre chłodzenie Znalazłam już jeden na który prawie się zdecydowałam http://www.x-kom.pl/p/169821-notebook-laptop-15-6-asus-x550lc-xo045h-i5-4200u-4gb-128500-dvd-win8-gt720.html ale cały czas pozostaje niepewność „czy aby na pewno nie przeoczyłam czegos lepszego”? Podpowiedzcie proszę! :) m Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez s.mika6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Za 2500 masz AtivBooka2 z procesorem i5, 8GB RAM, dyskiem SSD, matową matrycą. Do tego niezła jakość wykonania. Trochę drożej biznesowy ProBook 450 z procesorem i5, 4GB RAM, dyskiem SSD, matową matrycą. Laptop ma lepiej wykonaną obudowę niż asus oraz Samsung. Asus słynie ze słabego serwisu, do tego posiada słabszy procesor (niżej taktowany - wydajność i3). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ta i5 jest Ci niepotrzebna do takich zastosowań. Nie odczujesz różnicy między i3, a i5. Z małych, lekkich i cienkich masz Acera V3 z i5 ulv i SSD 128GB, matowa matryca jest. Z 15" wystarczyłby taki Samsung Ativ Book z i3 i GF710 i SSD 120GB - dosyć lekki jak na 15", ładny design, matowa matryca. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.mika6 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Bardzo Wam obu dziękuję. Szakalowy: a czy laptop z i3 nie "zestarzeje" się szybciej? Zakładam, że kupuję go na kilka lat i chcialabym żeby za 3-4 lata był nadal funkcjonalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...