seba130 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Witajcie, Obecnie poszukuje jakiegoś wydajnego laptopa do pracy (praca biurowa z drobnym użyciem grafiki, dlatego zintegrowana karta graficzna wystarczy w zupełności), wielkość matrycy - 15,6" (dla wygodnego użytkowania) RAM - nie mam wymagań, ważne żeby całość ładnie hulała Procesor - i5 lub i7 (w zależności od tego co poradzicie) Bateria - dobrze by było aby trzymała nie mniej niż 3h Dysk - SSD 128GB (chyba ze jakis na hdd będzie spoko) Co możecie polecic ?? Mi osobiście po głowie chodzi coś typu : http://www.x-kom.pl/p/175981-notebook-laptop-15-6-hp-probook-450-i7-4702mq-8gb-1201000-dvd-rw-7hp64x.html Jest tańszy, a podzespoły wyglądają już całkiem zacnie :) Macie jakieś zdanie na temat tego Probook'a ?? Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez seba130 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 ProBook 450 jest ok ale posiada słabą matrycę http://www.notebookcheck.net/fileadmin/Notebooks/HP/ProBook_450-H0V92EA/winkel.jpg Jeśli Ci to nie przeszkadza to będzie dobry ale i7 do takiego zastosowania jest całkowicie zbędny. W tej cenie znajdziesz Acera V5-573G z niskonapieciowym i5, 4GB RAM oraz dyskiem SSD + HDD. Laptop cienki i lekki lub HP Envy o podobnej specyfikacji. Do tego możesz dokupić dysk SSD, który Ci zamontuja w sklepie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba130 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Dzieki za szybka odpowiedz, a Acer V5 jest juz dobry i solidnie wykonany ?? bo pamietam stare Acer'y które nie były szczytem możliwości :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Obecny Acer to nie to samo co laptopy sprzed kilku lat, które były wykonane z papieru i sklejane na śline ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Ja bym raczej brał coś z rozdzielczością FHD - dużo bardziej komfortowa praca. Ode mnie Acer V3 z i5 ulv, GT840 i SSD 128GB. Matowa matryca. Ewentualnie Acer V5 z i5 ulv i R7 M265. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caed Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 również polecam Acer V5. Model waży tylko 2kg, bateria trzyma do 6h i ma aluminiową obudowę. Do tego masz ładny design i podświetlaną klawiaturę ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba130 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) kolejna osoba poleca Acera, a jak czytam recenzje o nich to nadal nie moge się przekonać do tej firmy ;/ No dobra, a jesli chodzi o to aby ten sprzet cicho chodził no i nie grzał, to Acery się spisują ?? bo jeszcze jakies DELL'e widziałem które mogłyby być. I jeszcze jedno pytanie, czy dedykowana karta graficzna, nie powoduje automatycznie wyższej temp ?? Czy do takiej pracy smialo mozna brac ?? Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez seba130 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...