MagicznyWiatrakNienawiści Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Witam nie możliwe jest u mnie poprowadzenie internetu przez kabel, więc potrzebuje karte sieciową wi-fi , lecz sęk w tym, że nie wiem na jaką się zdecydować i prosiłbym o pomoc przy wyborze. Posiadam Sagemcom F@st3764.Zależało by mi na dobrym połączeniu. Wiem, że nie możliwe jest aby internet chodził z taką prędkością jak przez kabel, ale zależy mi aby chociaż trochę ta prędkość była zbliżona.Przeszkody: Router znajduje się piętro niżej, więc takich przeszkód wielkich nie ma.Cena: Tak do 100zł może być droższa jeśli to konieczne.PCI czy USB: Co będzie lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja aktualnie używam takiej TL-WN72N bardzo stabilne połączenie i dobry zasięg na usb oraz nie ma problemów z windowsem 8. Na morele aktualnie kosztuje 27 zł tu link Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez Aesereht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quito Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Czy takie maleństwo ma dobry zasięg? Ja od lat używam tego i jestem zadowolony. Ma pare plusów: mozesz wymienić antenę na lepszą, możesz podpiąć pod laptopa w przeciwieństwie do karty na PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Powiem tak, sam sie zdziwiłem że ma dobry zasięg. Mam AP który jest bezpośrednio piętro niżej. Tzn. Sygnał musi sie przebić przez podłogę. Poprzednia karta, którą używałem była jakaś tp linka do 300mbps z dwoma antenami, TP-LINK TL-WN851ND. Oczywiście anteny były te standardowe. Z tamtą kartą miałem sile sygnału około -70dB z tą na udb -60dB. Wiec jak przez podłogę taki zasięg jest moim zdaniem przyzwoity. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Aesereht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...