kerm1t Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, sprawdziłem parę ostatnich stron w tym dziale, ale mimo wszystko chciałbym prosić o poradę, ponieważ pomogliście mi tutaj już kilka razy i wyszło świetnie. :) Potrzebuję porządnie wykonanego laptopa (jest to główny priorytet), do użytku codziennego dla dzieci w wieku ~10 lat. Filmy, gry przeglądarkowe (czasem też jakieś poważniejsze), podstawowe programy - wiadomo. Aha, no i musi mieć rozmiar matrycy 13,6 i dobrze byłoby od razu z systemem W8. Wszyscy dookoła internetu polecają tego Lenovo ThinkPad E545, jednak mam lekki uraz do tej marki i chciałbym, aby ktoś albo spróbował przekonać mnie do Lenovo (jakieś opinie po dłuższym użytkowaniu? ktoś, coś?), albo po prostu rzucić inną propozycję solidnego laptopa. Pozdrawiam :> Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez kerm1t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Thinkpad Edge to najniższy model z biznesówek od lenovo. Dużo lepsza jakość wykonania niż w większości laptopach konsumenckich. Minusem E545 jest procesor AMD, który nie jest zbyt wydajny. Jeśli myślisz o grach "poważniejszych" to połączenie APU + GPU to beznadziejne połączenie. Dual graphic od AMD przysparza tylko problemy. Z systemem szału nie bedzie. Znajdziesz jeszcze Acera E1-530G z niskonapieciowym pentiumem i wydajniejsza karta GF820. Taka konfiguracja przynajmniej nie przysparza problemów z grami Bez systemu kupisz już Lenovo G500h, które bez problemu poradzi sobie nawet z nowszymi grami. System można zainstalować w wersji 30 dniowej a potem dokupić. To takie minimum do komfortowego grania (oczywiście nie na max) Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerm1t Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Tylko właśnie szczerze mówiąc nie zależy mi na grach innych niż jakieś przeglądarkowe, i różne arkadowe "gierki" - bo w tej cenie w BF'a 4 czy inne nowości płynnie i tak sobie nie pogram. Głównie liczę na wytrzymałą konstrukcję i w miarę szybkie (bez jakichkolwiek ścięć etc.) przeglądanie internetu czy pracowanie w pakiecie office. Dzięki za opinie Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez kerm1t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...