xardas228 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Witam. Poszukuję dysku zewnętrznego. Póki co mam na oku tylko http://www.ceneo.pl/24901580 Pytanie: Coś lepszego w tej cenie się znajdzie ? Czy dysk da się bez problemu sformatować na NTFS żeby przyjmował pliki 4GB+ i czy straci na tym wydajność ? Gra zainstalowana na takim dysku będzie działać w jakiś sposób gorzej/wolniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) Polecam dyski WD np. MyPassport, ale do instalowania gier szukałbym jednak czegoś normalnego na SATA, a nie USB. Edytowane 4 Września 2014 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Pamiętaj tylko, że niektóre starsze tv, odtwarzacze multimedialne itp. nie obsługują NTFS, z nowszymi nie ma już takich problemów. Też myślę nad jakimś dyskiem na USB 3.0 ale odkładam i odkładam pewnie do czasu jak Samsung S2(dysk) @ usb 2.0 padnie, a jest noszony dzień w dzień w torbie która często spada itd... i popduc się nie chce, a ma z 5 lat Szkoda, ze samsung wklada tam teraz dyski segate (jak dobrze pamiętam albo o ile coś sie nie zmieniło) tak wybór następcy byłby prosty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas228 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2014 Seageate nie lubie ( zbyt wiele razy mnie zawiódł ), więc Samsung też odpada. Powiedzcie mi jeszcze jak jest z kablami bo znajomy ma Adat-e HD710 http://www.gearnuts.com/images/closeup/xl/1600-HD710-500GB_detail2.jpg i kabel bardzo słabo siedzi w dysku ( wypada ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2014 Ja w swoim WD nie mam żadnego problemu z kablem - trzyma się mocno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...