Skocz do zawartości
sadekk

Laptop za 1800-2000

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić w miarę budżetowego laptopa za 1800-2000zł. Na forum pojawiają się ciekawe propozycje, jednak chciałbym zobaczyć czy może jest pod moje wymagania coś ciekawszego niż do tej pory znalazłem

1)Kwota na zakup laptopa: 1800-2000zł
2)Rozmiar matrycy: 15,6
3)Główne zastosowanie: programowanie
4)Miejsce użytkowania: dom / często przenoszony
5)System operacyjny: brak - docelowo linux
6)Preferencje/oczekiwania: Laptopa zamierzam używać do programowania. Zależy mi bardziej na komforcie pracy, niż osiągach. ramu wystarczy 2-4gb, procesor dobrze gdyby nie gorszy niż i3, koniecznie dysk SSD (120GB), najlepiej matowa matryca.  Chociaż nie chciałbym kierować się tym przy wyborze, to wymarzona opcja najlepiej w miarę lekka i "cienka"
7)Własne propozycje:
http://www.x-kom.pl/p/185232-notebook-laptop-15-6-asus-x550cc-xo072-i3-3217u-4gb-128ssd-dvd-rw-gt720.html - ta seria podoba mi się pod aspektem lekkosci i wyglądu + matowa matryca. Niestety słabszy i3 (chyba najlepszą dla mnie opcją byłby ten model ze słabszą grafiką a lepszym procesorem :(), słyszałem że asusy mają słabe baterie?

http://www.x-kom.pl/p/203344-notebook-laptop-15-6-lenovo-g510-i3-4100m-4gb-1201000gb-dvd-rw.html - bez fajerwerków, ale super tanio. Właściwie byłby ok gdyby nie błyszcząca matryca.

Jeśli ktoś byłby w stanie zaproponować coś pasującego lepiej pod moje wymagania to byłbym wdzięczny.
Edytowane przez sadekk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lenovo G500h z procesorem i3, 4GB RAM, dyskiem SSD i matową matrycą. Laptop posiada zintegrowaną kartę intela więc nie będzie problemów ze sterownikami pod linuxem

Szczerze mówiąc, to nie wiem jak przeoczyłem ten model, bo wydaje się spełniać moje warunki. Ew. pytanie, czy w tych lenovo są w miarę przyzwoite baterie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi