Skocz do zawartości
wafcio

Zakup nagrywarki bluray ale bez tacki na płyty

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem napędu SuperDrive od Appla, i bardzo spodobał mi się sposób ładowania płyt za pomocą wsuwania. Nadszedł czas, że potrzebuję wykonywać archiwizację pewnych danych, niestety płyty DVD są za małe i najlepszym wyborem w tym momencie są płyty bluray. Przekopałem więc internet w poszukiwaniu zewnętrznej nagrywarki bluray z mechanizmem "slot in".

Znalazłem trzy zewnętrzne nagrywarki bluray "slot in":

- Pawtec UltraSlim External USB 3.0 Slot-Loading BDXL Blu-Ray Writer / Burner - Silver

- Panasonic UJ-265 (BD-MLT UJ265 to chyba inne oznaczenie tego modelu)

- Pioneer BDR-XU03 (jest jeszcze BDR-XS05, ale ten model dyskwalifikuje szklana szybka, gdyż jest to element z którym mocno trzeba uważać)

Po znalezieniu modelu rozpocząłem poszukiwania jak można je dostać i oto do czego doszedłem:

- Pawtec UltraSlim ... (to chyba tylko jest sprzedawane w USA, koszt wysyłki wynosi jakieś 100 zł czyli sporo)

- Panasonic UJ-265 (tego modelu nie mogłem namierzyć do kupienia w europie)

- Pioneer BDR-XU03 (model nie jest dostępny u polskiego dystrybutora, ale jak dostępny np. w Czechach, znalazłem go w czc.cz, ale dostałem od nich jeden mail, że koszt wysyłki do Polski to ok 100 zł, a drugi że wysyłają tylko do Słowacji - chyba odpowiadały dwie różne osoby na moje dwie wiadomości)

Podsumowując namierzyłem kilka modeli nagrywarek bluray, które mają mechanizm slide in, niestety koszty wysyłki tego sprzętu są przerażające. Może ktoś zna jakiś sposób jak można kupić nagrywarkę bluray (najlepiej z obsługą płyt BDXL), ale żeby koszt wysyłki nie był aż taki duży. Będę wdzięczny za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi