micek12 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Witam, Potrzebuję pomocy w doborze laptopa - tzn. już coś czytałem mniej więcej wiem czego chcę ale na czytałem się recenzji w internecie i wyszło mi że wszystkie są złe :). Laptop 15.6 matryca matowa. Będzie wykorzystywany do programowania (kodowanie stron) i wycinania grafiki z psd (nie mylić z obróbka do tego mam stacjonarny komputer) photoshop ma się uruchomić i warstwy zmieniać. Wersja musi być z systemem najlepiej windows 8. procesor i3 w zupelnosci wystarczy. Nie będe na nim grał filmów też raczej nie będe oglądał. Nie ukrywam że najbardziej mi odpowiada lenovo edge e540 co myślicie o nim tzn czy miał ktoś do czynienia z nim. Czy warto dopłacać do dysku ssd ? i wersji z matryca full hd ? A może jakiś inny lenovo tylko ze wyczytałem że ten akurat ma dobrą klawiaturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Ile jesteś w stanie przeznaczyć na laptopa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek12 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Może być 2500zł ale jakby co mogę dołożyć - to nie jest problem tylko uznaję zasadę że chcę wykorzystać to co kupię przepłacać - czasem nie ma sensu.A laptop w dużej mierze ma służyć do programowania w innym pokoju niż ten gdzie stoi stacjonarka. Cena którą podałem to chyba wokół niej oscyluje ten model e540 czy wydam 500 zł więcej czy mniej to już bez różnicy. Pozdrawiam Ps a miałeś może styczność z tym modelem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Miałem do czynienia z E540 z i7, 8GB RAM i matrycą FullHD i jeśli zależy Ci na jakości to jest to bardzo udana konstrukcja. Niestety w tym budżecie kupisz jedynie wersje z i3 + matrycą HD, która ma bardzo przeciętną jakość i niską rozdzielczość - nie wyobrażam sobie pracy z kodem na takiej małej rozdzielczości. Za 2800 dostaniesz Della 5537 z i7 ulv (wydajnosc i5), 4GB RAM i matrycą FullHD (tu niestety błyszcząca). Na plus bardzo długie przebiegi na baterii sięgające 10-12h w trybie oszczędzania, ~8 godzin w pracy z właczonym wifi. Do tego dobrej jakości obudowa (aluminium) i 2 letnia gwarancja domowej naprawy. E540 rozważałbym ale tylko z FHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...