Skocz do zawartości
Orzel42

Laptop na studia do 3k z systemem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Szukam laptopa na studia informatyczne. Zasadniczo sprzęt tylko do programowania/na mieście, bo mam blaszaka.

Wymagania:

- Matryca 17 cali, najlepiej matowa

- Sensowny czas pracy na baterii (min. 2,5-3 godziny pod obciążeniem)

- Porządne wykonanie, jakieś aluminium czy coś w tym rodzaju

- Procesor myślę, że jakieś i5 nowej generacji

- Grafika nie musi być jakaś specjalna, myślę, że HD Graphics 4200-4600 od Haswella da radę

- System Win 8, może być downgrade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z 17,3" z matową matrycą masz tylko MSI CR70 z i5, 8GB RAM i dyskiem SSD. bardzo przeciętna jakość wykonania w porównaniu do konkurencji. Dlaczego akurat 17,3" tym bardziej na studia? Nie wolisz 15,6" FHD + monitor? O wiele większy komfort pracy oraz większa mobilność. Na 15,6" FHD miałbyś większą przestrzeń roboczą niż na 17,3" z 1600x900.

Jeśli musi to być 17,3" to celuj w Lenovo Z710 z i5, 8GB RAM i matrycą FullHD. Plusem o wiele lepsza jakość wykonania(aluminium), podświetlana klawiatura

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydawało mi się, że w 15,6 będzie ciężko znaleźć coś powyżej 1366x768. W takim razie coś ciekawego w tym rozmiarze?

Acha, myślę, że SSD nie jest konieczne, jeśli miałoby być kosztem innych podzespołów.

Edytowane przez Orzel42

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi