Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Juz od jakiegos czasu przygladam sie testom sprzetu i mam problem jaki procesor wybrac itp. do niego podzespoly; poradzcie mi co kupic,podam dwa zestawy ktore mam do wyboru:

--

Procesor AMD Athlon XP 1800+ (FSB 266)

Wentylator Titan Wentylator Athlon 1.8 GHz

Płyta główna EPoX 8K3A+ lub Asus A7V333 lub MSI KT3 ULTRA ARU

Dysk twardy Seagate Barracuda IV 40 GB, ATA/100, 7200 obr. Lub Maxtor 40GB ATA/133, 7200 obr.

Pamięć DDR 512 MB DDR, PC-266 Samsunga

Karta graficzna Gainward GeForce4 Ti 650XP pp GS lub Leadtek A250LE 128MB

Napęd Samsung FDD 1.44 MB, 3.5"

Napęd DVD LG 16x lub Samsung 616T

Klawiatura A4-Tech Klawiatura dla Win'98

Mysz A4-TECH Opto

Obudowa MODE COM Feel V Midi Tower ATX, 300W, Fine II, USB + audio

Monitor Hyundai ImageQuest B790T

--

lub:

--

Procesor Intel Pentium 4 1.6 GHz soc. 478 Northwood

Wentylator Spire 5E070B1H3G do 2,2GHz miedziany

Płyta główna VIA P4PB-UR (P4X333) lub ASUS P4B533

Dysk twardy Seagate Barracuda IV 40 GB, ATA/100, 7200 obr. Lub Maxtor 40GB ATA/133, 7200 obr.

Pamięć DDR 512 MB DDR, PC-266 Samsunga

Karta graficzna Gainward GeForce4 Ti 650XP pp GS lub Leadtek A250LE 128MB

Napęd Samsung FDD 1.44 MB, 3.5"

Napęd DVD LG 16x lub Samsung 616T

Klawiatura A4-Tech Klawiatura dla Win'98

Mysz A4-TECH Opto

Obudowa MODE COM Feel V Midi Tower ATX, 300W, Fine II, USB + audio

Monitor Hyundai ImageQuest B790T

--

Ktory zestaw jest lepszy? chodzi mi o stabilnosc systemu Windows XP, gry 3D typu GTA3 czy Warcraft3? no i zebym nacieszyl sie szybkoscia i plynnoscia gier na jakis czas Prosiłbym także o podpowiedzenie mi który podzespół jest lepszy (tam gdzie napisałem „lub”)

Z góry dzieki wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno był już taki post.

Była też odpowiedz (chyba Sherlock odpowiedział)

Ma p4 1.6 i amd 1.6Xp+

Powiedział ze amd 1.6Xp+ jest szybszy. Cóż wybór należy do Ciebie, ja czekam na hummer'a i narazie nic nie zmieniam bo nie ma takich gier ktore by wymagały zmiany kompa, ale w przyszłości na pewno zmienię na amd no chyba, ze intel obnizy ceny i cos nowego i o wiele wydajniejszego wymyśli :>

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dziś zdecydowanie( kwestia ideowa :wink: ) leprzy jest P4.

Ale w sumie w przyszłości stawiam na AMD :lol: I to zdecydowanie! NIech się pojawi coś na rdzeniu Hammera (nawet może być nowy Duron), to ja wchodzę w to :lol:

A sobie przypomniałem. Jeżeli chodzi o P4, to z tego co wiem, to w 2003 roku ma być nowy rdzeń, który miałby być odpowiedzią na Hammera. NIe będę się rozdrabniał, bo jeszcze książkę tu napiszę. Pewnie inna przejściówka będzie :lol:

Na dziś bierz P4, a nwet Celerona. Na pewno nie stracisz na tym w przyszłości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....moim zdaniem kiepską masz konfigurację tych kompów. Troszkę bez sensu nawet na dzisiaj. Dużo kasy wydasz, a za pare miesięcy będziesz miał szajs :lol: :lol: Wiem, że tutaj wszyscy rugają i zalewają sie z AGPx8 i paru innych nowinek( choćby DDR333-400, ATA 133 i tak dalej), ale prawda jest taka, że do czegoś to się przyda....i to na pewno!! Mim zdaniem szkoda kasy..wybierz coś o lżejszej konfiguracjii, a potem stopniowo coś za zaoszczędzoną kasę dokupuj/ wymieniaj, ewentualnie zabaw się tak, żeby cię zapamiętali w mieście :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktośtam napisał:

moim zdaniem kiepską masz konfigurację tych kompów. Troszkę bez sensu nawet na dzisiaj. Dużo kasy wydasz, a za pare miesięcy będziesz miał szajs

Powiem tak - zawsze można czekać. Dziś poczekamy na ATA 133, jutro na Serial ATA, pojutrze na Hammera. Powiem także, że czekanie nie zawsze jest dobre. Mój stary mówił do mnie jakieś 1/2 roku temu, że z kupnem Ramu poczekamy. I cio?? Ram podrożał. Mogłem mieć 512 za 270zł. Miesiąc później 270zł kosztowało 256RAm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktośtam napisał:

moim zdaniem kiepską masz konfigurację tych kompów. Troszkę bez sensu nawet na dzisiaj. Dużo kasy wydasz, a za pare miesięcy będziesz miał szajs

Powiem tak - zawsze można czekać. Dziś poczekamy na ATA 133, jutro na Serial ATA, pojutrze na Hammera. Powiem także, że czekanie nie zawsze jest dobre. Mój stary mówił do mnie jakieś 1/2 roku temu, że z kupnem Ramu poczekamy. I cio?? Ram podrożał. Mogłem mieć 512 za 270zł. Miesiąc później 270zł kosztowało 256RAm

Zgadzm się z tym w 100% popatrzcie jeszcze w marcu był Geforce4 a tu już nam zapowiadają na jesień Geforce 5 kiedyś czekanie jeszcze miało sens a teraz patrząc na szybkość z jaką wychodzą nowe rzeczy można się nigdy nie doczekać bo zawsze za miesiąc będzie coś nowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Extremalny przypadek. A ja powiem tak- poczekłbyś trochę jeszcze, to może kupisz dobre No-Name DDR333 :lol: Popatrz, jak Rimmy staniały. Ale zasada ,,poczekaj, kupisz leprze" się sprawdza i tak. W kwietniu kupiłem Kyro2 za 285 zł+15 zł na przysyłkę, teraz można go kupić za 199zł + wyjście TV! No i co? Jakby nie patrzeć 1/3 ceny ponad w dół po rpatem 2 miesiącach. Płyty gł. pod P4.NIe dawno ECS na SIS 645 kosztował coś 440 zł. Teraz ją kupisz za 270 zł. I też 2 miesiace minęły. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i macie racje tylko popatrz na tym przykladzie kyro za dwa miechy kosztowala juz 199zl i gdybys wtedy nie kupil to moglbys jeszcze czekac i dwa i dwa kiedy karta juz zupelnie by sie zestarzala i nie bylo sensu kupowac. Mowiac krotko mozna tak czekac w nieskonczonosc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chcesz kompa do gier 3d to tylko Athlon. Na p4 sobie nie zawojujesz w gta3:(

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

hmm

wassup?

Glupota jakich malo, tossup.
mi ogulnie chodzilo ze p4 sie nie nadaje do gier

a ty kaeres sam jestes brzydki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma p4 1.6 i amd 1.6Xp+

Powiedział ze  amd 1.6Xp+ jest szybszy. Cóż wybór należy do Ciebie, ja czekam na hummer'a i narazie nic nie zmieniam bo nie ma takich gier ktore by wymagały zmiany kompa, ale w przyszłości na pewno zmienię na amd no chyba, ze intel obnizy ceny i cos nowego i o wiele wydajniejszego wymyśli :>

Pozdrawiam

HUMMER to taki samochod terenowy. Hammer "baranku" hammer Tego sie nie przekreca... OK?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma p4 1.6 i amd 1.6Xp+

Powiedział ze  amd 1.6Xp+ jest szybszy. Cóż wybór należy do Ciebie, ja czekam na hummer'a i narazie nic nie zmieniam bo nie ma takich gier ktore by wymagały zmiany kompa, ale w przyszłości na pewno zmienię na amd no chyba, ze intel obnizy ceny i cos nowego i o wiele wydajniejszego wymyśli :>

Pozdrawiam

HUMMER to taki samochod terenowy. Hammer "baranku" hammer Tego sie nie przekreca... OK?!

przekręciłem literke i już sie czepiasz i od baranów wyzywasz, zobacz na siebie a puźniej oceniaj innych oki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...