EvilBadNaughty Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 Witam chcę kupić laptopa z przeznaczeniem głównie do gier, ale mam problem z wyborem pomiędzy dwoma. Prosił bym o poradę który z nich jest wydajniejszy,ma lepsza matryce, oraz posłuży mi dłużej. 1. http://www.komputronik.pl/product/214858/Komputery/Laptopy/Lenovo_IdeaPad_Y510P_59_395034_8GB.html# 2. http://www.x-kom.pl/p/182168-notebook-laptop-17-3-msi-gp70-leopard-pro-i5-4200h-8gb-1000-gtx850m.html# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Po pierwsze nie ten dział. O laptopach masz osobny dział. Jak możesz to dołóż do: http://www.x-kom.pl/p/204767-notebook-laptop-15-6-lenovo-y50-70-i5-4200h-8gb-1000gb-gtx860m-fhd.html?partnerid=100180188&sm12=MjU=&ts=1411572432&token=ad96dc5da41a8590f89c0a197e4e0f91 GTX 860 zamiast GTX 850. Z pewnością wydajniejszy i niewiele droższy od tego MSI. Edytowane 3 Października 2014 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilBadNaughty Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 Za zły dział przepraszam bo jestem nowy na forum. A co do laptopów to nie chce innych zastanawiam się nad tymi dwoma i oczekiwałem pomocy przy wyborze. CENA MAX 3300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Lenovo Y50 ma kartę o ~40% wydajniejszą wiec warto dołożyć. Wzrost wydajności ogromny jak na tą dopłatę. Za max 3300 masz Asusa R510 z i7 i GTX850 DDR3 (to sama karta co w MSI). Nic wydajniejszego nie dostaniesz Edytowane 3 Października 2014 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 Pomiędzy tymi dwoma nie wybrałbym żadnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilBadNaughty Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 Pomiędzy tymi dwoma nie wybrałbym żadnego Żadnego? A to dlaczego? I jakiego byś wybrał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Y510p ma słabą grafikę na wydajne granie. Leopard ma tylko i5 i słabą obudowę. Ważne jest też w co masz zamiar grać. Jeżeli w gry MMO po necie to wtedy bierz R510JK z i7. Możesz sobie pozwolić na wersję z kostką 8GB od razu, ponieważ nie można tam dołożyć: E: rzeczywiście można dołożyć ramu - pomyłka przy pisaniu z rana :) Za 100zł i tka wolałbym wersję 8GB. klik<---- Jeżeli grasz na singlu częściej to y50-70 z mocniejszą kartą Możesz w tej samej cenie dostać z jedną kostką 4GB ---> klik Jeżeli możesz dołożyć to bierz z 8 Edytowane 4 Października 2014 przez Laptopy \ Netbooki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Podany wcześniej Asus R510 >KLIK<. Pamięć można rozszerzyć do 12GB więc nie wiem skąd te bzdzury o niemożności rozszerzenia pamięci. Lenovo Y50 posiada slabszy 2 rdzeniowy procesor Edytowane 4 Października 2014 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilBadNaughty Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 Y510p ma słabą grafikę na wydajne granie. Leopard ma tylko i5 i słabą obudowę. Ważne jest też w co masz zamiar grać. Jeżeli w gry MMO po necie to wtedy bierz R510JK z i7. Możesz sobie pozwolić na wersję z kostką 8GB od razu, ponieważ nie można tam dołożyć: E: rzeczywiście można dołożyć ramu - pomyłka przy pisaniu z rana :) Za 100zł i tka wolałbym wersję 8GB. klik<---- Jeżeli grasz na singlu częściej to y50-70 z mocniejszą kartą Możesz w tej samej cenie dostać z jedną kostką 4GB ---> klik Jeżeli możesz dołożyć to bierz z 8 Jak to słabą obudowę? Przecież jest bardzo ładna i napisane że aluminiowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Leopard nie ma aluminiowej obudowy a to, że sobie ktoś napisał to nic nie znaczy ;) Edytowane 4 Października 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilBadNaughty Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Leopard nie ma aluminiowej obudowy a to, że sobie ktoś napisał to nic nie znaczy ;) Napisałem email do sprzedawcy i odpowiedział mi tak: Oszukał mnie? To niemożliwe :P Edytowane 4 Października 2014 przez EvilBadNaughty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 To, że palmrest jest aluminiowy nie oznacza, że cała obudowa jest aluminiowa. Jest to budżetowa konstrukcja od MSI. Jakość wykonania lepsza jak w R510 ale daleko jej chociażby do GE60/GT60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilBadNaughty Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 Wracając do mojego głównego pytania. Lenovo Y510P vs Msi gp70 leopard pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilBadNaughty Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2014 REF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2014 Tamten Y510p wycofany. Z tych dwóch tak czy siak MSI GP70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...