Skocz do zawartości
Marcinn21

Laptop dla studenta do 2400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Potrzebuje pomocy w wyborze laptopa. Sprzęt ma służyć do pracy na uczelni, dlatego maksymalna mobilność jest ważna, im dłużej na baterii tym lepiej i waga też lepsza niższa. Granie na nim mnie nie interesuje, w domu mam tego komputer, ale musi obsłużyć typowe programy inżynierskie cad (może czasem w 3d ale nie koniecznie). Dlatego FullHD pożądane i najlepiej z ssd, starczy 128GB. Nie wiem czy za taką cenę znajdę coś przyzwoitego, a i na wstępie odrzucamy HP ta marka mnie zraziła. myślałem o takim czymś, ale zamiast tej karty graficznej wolałbym wyższą rozdzielczość

http://www.x-kom.pl/p/206957-notebook-laptop-14-1-dell-vostro-5470-i3-4030u-4gb-500-gt740m-srebrny.html?partnerid=100180188&sm12=MjU=&ts=1411572432&token=ad96dc5da41a8590f89c0a197e4e0f91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten dell będzie ok jeśli zależy Ci na mobilności. Z plusów duża mobilność, bardzo dobra jakość wykonania, tryb pasywny bez obciążenia (praktycznie bezgłośny) oraz 3 letnia gwarancja biznesowa Dell

Z fullhd kupisz jedynie Acera V5-561G ale z gorszą jakością wykonania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, że za 2,4k nie dostaniesz nic co byłoby naprawdę dobre?

Przydałby się ekran FHD i mocny jeden rdzeń na procku.

A przy obróbkach 3D - Mocna Grafika...

Najwydajniej i najsensowniej co dostaniesz to:

Dell 3537 z i7ulv

Lapek ma bardzo dobrą baterię i mocny procesor.

Nie jest to sztukmistrz wykonania jak i nie ma ekranu FHD (na to Cię nie stać)

Już lepiej mieć wydajną pracę w programie a najwyżej jeżeli będziesz potrzebował FHD to obrobić to podepniesz pod zewnętrzny monitor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi