Kamilko47 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Witam, mam pewien problem z RAM. Płyta główna: Asus A477T/USB3. RAM DDR3: Kingston 4GB GoodRam 4GB 1600 Samsung 4GB 1600u Płyta ma 4 sloty na RAM, dwa czarne (bliżej CPU) i dwa niebieskie. Numeracja od CPU - A2,B2,A1,B1. Komputer odpala tylko i wyłącznie kiedy kości znajdują się w slotach A2,B2, niezależnie które. Kiedy podłączam 3 kość komputer nie odpala i przy czym RAM_LED świeci się na czerwono. Próbowałem podłączyć pod sloty A2, A1 komputer też nie wstaje. Kiedy kość znajduje się w A1,B1 też nie wstaje, a przy okazji BIOS piszczy o braku RAM. Specjalnie pobiegłem do znajomego po 4-tą kość, jednak problem ten sam. Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 8 Października 2014 przez Kamilko47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 CPU nie ma pokrzywionych/ułamanych nóżek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilko47 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Nie, niedawno przekładałem i nic takiego nie było. Dla informacji: AMD Phenon II X4. Według mnie sloty 3,4 działają, gdyż jak znajdzie się w nich kość to nie odpala PC. Edytowane 7 Października 2014 przez Kamilko47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 To może wyjmij ten procesor i sprawdź. Kontroler pamięci siedzi w cpu, złamane piny mogą tak skutkować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilko47 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Dobra. Sprawdziłem ten socket. Piny w CPU wyglądają idealnie (proste, kompletne), sam socket... ciężko ocenić, wygląda w porządku. Czy winowajcą może być zasilacz z czarnej listy? Miałem taki, zaczęły pojawiać się problemy z dyskiem i dlatego kupiłem markowy. Czy mógł zrobić jakąś spinę, czy coś w tym rodzaju? @Edit Dobra, raczej nic z tym nie zrobie. Kości oddałem do sklepu. Temat można zamknąć. Dzięki za pomoc :> Edytowane 8 Października 2014 przez Kamilko47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...