Skocz do zawartości
fobar

Laptop do 2500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przegladam ten dział i postanowiłem w końcu utworzyć temat, może ktoś pomoże mi z wyborem.

Poszukuje lapka do 2,5 tys. zł. Interesują mnie lapki 15,6 cala HD. Ogólnie laptop będzie służył do nauki i gier MMO i do nowych wychodzących tytułów, czasami do jakieś grafiki. Proszę o propozycje z systemem i bez.

Jednocześnie mam pytanie dotyczace laptopów bez systemu: jak wygląda sprawa z sterownikami w tym przypadku?

Pozdrawiam,

Fobar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez systemu najwydajniejsza opcja to Dell 7537 z i5ulv, 8GB RAM i z kartą GT750 DDR5. Dobra jakośc wykonania (aluminium), podświetlana klawiatura i 2 lata gwarancji domowej naprawy Dell

Z systemem Acer V3-572G z i5ulv, 8GB RAM i słabszą kartą GF840

Z laptopem dostajesz płytke ze sterownikami + możesz sciagnac je z internetu

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę słabszy wydajnościowo (grafiką) jest Acer V5-573G z i5ulv i GT750M (DDR3)

Natomiast ma przewagę matowego ekranu. Poza tym podświetlana klawiatura i małe gabaryty (2kg)

+ dokupujesz mu SSD

ja bym jednak przy grach MMO postawił na nieco mocniejszy procesor i5/i7ulv

Wtedy zostaje Dell 3542 z i7ulv i GT840M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakby wyglądało porównanie tych wszystkich propozycji w stosunku: wydajność/cena. I jak myślicieli, ceny pójdą w dol po wprowadzeniu lapkow z GT970M i GT980M?

Najwydajniej pod MMO dell 3542

Potem Acer V3-572G (Wg Cena/Wydajność)

Następnie dell 7537

Na końcu V5-573G

Tylko nie można tak porównywać - każdy z nich ma swoje plusy i minusy.

Niektóre mają dodatkowe bajery Jak Acer V5 czy dell 7537 - to zwiększa cenę ale dostajesz np podświetlaną klawiaturę/matową matrycę etc.

Nie napisałeś też w pierwszym poście czy w cenie 2,5k mamy wliczać system czy jest Ci niepotrzebny. (Acer V3-572G posiada w tym konfigu system)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi