fobar Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Witam, Przegladam ten dział i postanowiłem w końcu utworzyć temat, może ktoś pomoże mi z wyborem. Poszukuje lapka do 2,5 tys. zł. Interesują mnie lapki 15,6 cala HD. Ogólnie laptop będzie służył do nauki i gier MMO i do nowych wychodzących tytułów, czasami do jakieś grafiki. Proszę o propozycje z systemem i bez. Jednocześnie mam pytanie dotyczace laptopów bez systemu: jak wygląda sprawa z sterownikami w tym przypadku? Pozdrawiam, Fobar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Bez systemu najwydajniejsza opcja to Dell 7537 z i5ulv, 8GB RAM i z kartą GT750 DDR5. Dobra jakośc wykonania (aluminium), podświetlana klawiatura i 2 lata gwarancji domowej naprawy Dell Z systemem Acer V3-572G z i5ulv, 8GB RAM i słabszą kartą GF840 Z laptopem dostajesz płytke ze sterownikami + możesz sciagnac je z internetu Edytowane 14 Października 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Trochę słabszy wydajnościowo (grafiką) jest Acer V5-573G z i5ulv i GT750M (DDR3) Natomiast ma przewagę matowego ekranu. Poza tym podświetlana klawiatura i małe gabaryty (2kg) + dokupujesz mu SSD ja bym jednak przy grach MMO postawił na nieco mocniejszy procesor i5/i7ulv Wtedy zostaje Dell 3542 z i7ulv i GT840M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fobar Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) A jakby wyglądało porównanie tych wszystkich propozycji w stosunku: wydajność/cena. I jak myślicieli, ceny pójdą w dol po wprowadzeniu lapkow z GT970M i GT980M? Edytowane 14 Października 2014 przez fobar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 Przed świętami tak czy siak ceny pójdą w górę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 A jakby wyglądało porównanie tych wszystkich propozycji w stosunku: wydajność/cena. I jak myślicieli, ceny pójdą w dol po wprowadzeniu lapkow z GT970M i GT980M? Najwydajniej pod MMO dell 3542 Potem Acer V3-572G (Wg Cena/Wydajność) Następnie dell 7537 Na końcu V5-573G Tylko nie można tak porównywać - każdy z nich ma swoje plusy i minusy. Niektóre mają dodatkowe bajery Jak Acer V5 czy dell 7537 - to zwiększa cenę ale dostajesz np podświetlaną klawiaturę/matową matrycę etc. Nie napisałeś też w pierwszym poście czy w cenie 2,5k mamy wliczać system czy jest Ci niepotrzebny. (Acer V3-572G posiada w tym konfigu system) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 No i w tej kwocie wszystkie rozsądne opcje zostały podane. Możesz ewentualnie dorzucićdo ASUSa z i5 i GTX850, czyli sporo lepszą kartą graficzną. Do tego matowa matryca dobrej jakości. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...