Marcin Tomczyk Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Witam, Zwracam się do Was z prośbą o opinię oraz ew. uwagi. Sytuacja zmusiła mnie do likwidacji blaszka i w zastępstwie chciałbym kupić porządnego laptopa. Od dłuższego czasu przeglądam fora, recenzje itp. i ostatecznie zgłupiałem. Nie mogę znaleźć nic konkretnego. Albo sprzęt jest piekarnikiem, albo matryca słaba. Widać nie można mieć wszystkiego. Przejdźmy do rzeczy. Mam do wydania 5 tys. zł, mam swoje typy i liczę na Wasze opinie. Mój wymóg to min. GTX860M, i7, min 8GB RAM, dwa dyski (SSD na system + 1TB na dane), WIN8 mile widziany. Nie wiem tylko, czy 15.6 czy 17 cali. Moje typy: - MSI GE60 (ponoć niezła matryca) - Asus G750JM, JS (in plus chlodzenie) Może macie lepsze typy? Warto dopłacić do GTX870? Jak trzeba to dołożę parę zł. Podejrzewam że laptop będzie częściej używany do pracy niż grania, ale chciałbym mieć zapas mocy, aby w wolnej chwili móc spokojnie pograć w np. najnowszą Cywilizację. Z góry dziękuję za pomoc. Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) W tej cenie najsensowniejsza opcja to MSI GT60 z i7 + GTX870 oraz Asus G750 z taką samą specyfikacją. GTX870 jest ~30% wydajniejszy od gtx860m wiec warto dołożyć. Dysk SSD można dokupić w przyszłości Edytowane 28 Października 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Z 17'' masz jeszcze: GT70 z i7 i GTX870 Na każdej z tych konfiguracji pociągniesz najnowszą cywilizację na ultra. Tylko pamiętaj o tym, że wprawdzie pozbywasz się stacjonarki, ale te laptopy są ich odpowiednikami szczególnie patrząc na ciężar. Niemniej jednak, każdego z nich łatwiej jest przenieść. Ewentualnie możesz też pomyśleć nad złożeniem sobie laptopa w tej kwocie z możliwością późniejszą wymiany podzespołów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Banano_studio Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 A jesli trochę tańsze jakieś rozwiązanie?Z MSI, bo tyko dobre rekomendacje są.Widziałem w gazetce GE60 z plecakiem i grą za 4199. Czy jest dobry. Polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 MSI to nie jedyna ciekawa opcja. W tej cenie masz nowego Acer Nitro VN7 z i7 + GTX860 za 4k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...