Mateoosh Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Mam problem, przetaktowałem magistralą (ze 133Mhz na 146Mhz) mojego Athlona 1000Mhz na 1100Mhz i chipset (chłodzony radiatorem niezbyt dużych rozmiarów) mi sie grzeje tak że komp mi sie wyłancza. Teraz pytanie: czy coolery w obudowie załatwią sprawę czy trzeba kombinować z bezpośrednim chłodzeniem chipsetu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Moim zdaniem lepiej coś wrzucić na chipset. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Jestem tego samego zdania. Choć czasem kilka wentyli do obudowy cos moze dac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 1.zobacz czy pomiedzy radiatorkiem a chipsetem jest jakas pasta termo przewodzaca i jak nie ma to daj 2. troszke kable poukladaj w obudowie tak zeby chipset mial czym oddychac 3.wrzuc jakis maly wentylatorek na chipset :wink: powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 upaly daja sie we znaki i jak dotknolem mojego chipsetu to au goracy:D latego sobie zamowilem wiatraczek 40x40x10 i mam nadzieje ze to ugasi pragnienie:D Tobie polecam to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...