vKapseLv Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 Witam! Wczoraj kupiłem nową karte graficzną Sapphire Radeon HD7950 vapor x. Odłączyłem stara karte nvidia geforce gt640 i podłączyłem radeon’a. Gdy już wszystko podłączyłem wraz z dodatkowym zasilaniem 2x8pin włączyłem komputer. Komputer włączył się się i nic ekran ani drgnął. Monitor pozostał w stanie uśpienie. Podłączyłem więc zasilanie przez przejściówkę z takimi białymi koncówkami. Odziwo zadziałało… Pograłem sobie w bf3 na ultra :D Wraz z nowymi sterownikami które wgrałem zainstalowal mi się taki program. Tam było prędkość wentylatora i taktowanie. J tam powiększyłem taktowanie z 850 na 900. Po jakies godzinie grania wyłączyłem komputer i poszedłem spac. Rano chciałem włączyć komputer i problem Się powtórzył czyli monitor pozostawal w trybie uspienia. Pomyślałem wiec ze to wina zasilacza. Miałem jakiegos Chinola 550w wiec kupilem nowy Corsair VS650. Podłączyłem ale to nic nie dalo. Podczas uruchamiania komputera drugi wentylator Rozpedza się i nagle się zatrzymuje. Ten pierwszy dziala prawidłowo. Karta była sprawdzana na innym komputerze i działała. Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 to sprawdź czy teraz działa w innym komputerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKapseLv Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 Tak działa. Zamontowałem do kompa kolegi i wszystko działa jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...