Skocz do zawartości
juver

Notebook [+/-3000zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W najbliższym miesiącu zabieram się za kupno nowego laptopa. Chcę na niego wydać w granicach 3 000 złotych. Laptop będzie używany na co dzień raczej do prostych prac w Wordzie, Excelu, czy innym Originie, ale chciałbym też móc na nim pograć w FIFĘ 15 i ewentualnie w przyszłości w GTA5. Preferuję rozmiar matrycy 15'', realizacja gwarancji była na terenie Polski, z przyzwoitym chłodzeniem. Wytrzymałość baterii nie gra roli, będzie używany na ogól w miejscach z zasilaniem.
Myślałem o Lenovo Y510P z i7, parametry ma całkiem niezłe, ale ponoć strasznie słabe chłodzenie. Czy będzie to dobry wybór? Może jakieś inne propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lenovo Y510p (którego posiadam) został zastąpiony przez Lenovo Y50 KLIK - wersje z i5 i GTX860 (przepaść miedzy starym 755) masz za 3150zł

taniej MSI GP60 z i5 i GTX850 DDR3 (y50 ma ~40% mocniejszą kartę), lepsza matryca jak w lenovo

Za dopłatą Asus R510 z mocniejszym i7 i kartą jak w MSI. Przeciętna matryca i słaba bateria (~2h z hakiem)

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za pomoc. Także zdecyduję się na ten model, choć raczej na i5, bo i7 póki co przekracza mój budżet.
Choć widzę, że na allegro jest nawet wersja z i7 w cenie niespełna 3250zł:
http://allegro.pl/laptop-lenovo-y50-70-i7-4710hq-8gb-1tb-gtx860m-usb-i4842771157.html
Wydaje się dosyć mało... chyba że ja nie zauważyłem jakiegoś haczyka?  :>

Edytowane przez juver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi