Myoma Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Witam serdecznie. Potrzebuję rady odnośnie zakupu laptopa dla siostry. Przeznaczeniem będzie głównie praca biurowa. Budżet też nie jest powalający bo jest to jakieś 1000-1300zł. - bez systemu - i3 - 14-15,6 (choć z tego co przeglądałem internety, to 14 chyba nie ma szans za taką cenę?) Oto 3 opcje jakie znalazłem w takim przedziale cenowym. Może mi coś doradzicie: http://www.x-kom.pl/p/208156-notebook-laptop-15-6-dell-inspiron-3521-i3-3217u-4gb-500-dvd-rw.html http://www.x-kom.pl/p/213147-notebook-laptop-15-6-lenovo-g510-i3-4000m-4gb-1000gb-dvd-rw.html http://www.komputronik.pl/product/247237/Elektronika/Komputery/Lenovo_G50_70_59_433123_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzi Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Myślę, że tę cenę nie weźmiesz nic lepszego. Różnica między Lenovo G510 a B50-70, jest taka, że ten drugi ma niskonapięciowy procesor i3 (czyli słabszy), posiada matową matrycę co jest na plus, jednak bateria ma mniejszą pojemność. Łap link do modelu B50-70 z x-kom KLIK Edytowane 2 Grudnia 2014 przez andzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myoma Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Waham się pomiędzy Dell insprion 3521 a Lenovo G510. Lenovo ma tylko 12msc gwarancji, czekam na odpowiedź jak to jest z tym Dellem. Lenovo ma większy dysk o 500gb, lepszą kartę graficzną i większą pojemność baterii. Chyba więcej plusów przemiawia za Lenovo G510. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 W niezłej cenie masz lepiej wykonanego biznesowego Vostro 2521 z Pentiumem, 4GB RAM i 3 letnią gwarancją Next Business Day oferująca szybki czas reakcji serwisu i naprawę u klienta w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myoma Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Kupujesz na firmę ? Tak, będę chciał kupić go na firmę, dlaczego pytasz? Ten Vostro ma mniejszy dysk i chyba słabszy procesor, jedynym atutem jest tutaj czas gwarancji, prawda? Jak się ma ten procesor Vostro do i3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Procesor słabszy ale zyskujesz 3 lata gwarancji (lenovo ma 1 rok) i lepszą jakość wykonania oraz serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Do biura pentium spokojnie wystarczy - no chyba, że to biuro projektowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Do biura ważniejsza jest gwarancja, to laptop, który będzie pracował minimum 8h dziennie. Lenovo ma tylko 1 rok i jak padnie to zostaje zakup nowego - naprawa rzadko kiedy się opłaca. Nie mówiąc już o różnicach w jakości wykonania czy w serwisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myoma Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Myślę, iż aż tak długo nie będzie na nim pracowała, ale faktycznie rok gwarancji to bardzo krótko. Dziękuję Wam za rady, ale zdecyduję się chyba na tego Dell'a Inspiron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...