Therion667 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Witam! To mój pierwszy post na formu, wiec proszę o wyrozumiałość :)Dostałem lapka takiego: http://www.fujitsu-shop.pl/notebook-esprimo-mobile-v5535-cm550-154wxga-1gb-160gb-dvdrw-vhb-p-359.html Chciałem wymienić w nim parę rzeczy i oddać ojcu, bo ma starego już IBM T60.Pytanie: Co lepiej wymienić?Zastanawiałem się nad prockiem Core 2 Duo serii T, bo wejdą na ten socket z tego co sie orientowałem, wsadzić jakis dysk SSD 60 giga (więcej nie potrzebuje) i ewentualnie dokupić RAMu. Niestety budżet może nie do końca mi sie dopinać i stąd chciałem się was zapytać co zmienić w pierwszej kolejności? Powiedzmy, że dwie z 3 rzeczy jestem w stanie zrobic od razu, aa 3 zostawić na potem :) Z góry dzięki za pomoc! :) Edytowane 2 Grudnia 2014 przez Therion667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Przytoczony laptop ma słabszą specyfikację, niż większość (o ile nie wszystkie z) ThinkPadów T60, do tego jest, nie oszukujmy się, zdecydowanie gorzej wykonany. Jeżeli T60 jest w dobrym stanie, to jemu zaserwowałbym ulepszenia :). Edytowane 2 Grudnia 2014 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Therion667 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 http://www.superwarehouse.com/IBM_ThinkPad_T60_1952/1952C2U/p/1488119to jest ten T60, co w nim wymienić w takim razie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 3GB RAM w konfiguracji 2+1, SSD i potem ew. procesor (T7200/7400/7600), przed wymianą procesora warto zaktualizować BIOS do najnowszej wersji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...