micek982 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Witam!Po formacie mój komputer się dziwnie zachowuje. Ścina muzyke, youtube, myszka klatkuje i w ogole. Po prostu cały system klatkuje. Zainstalowałem sterowniki do płyty głównej z CD i do karty grafczinej. Co może być powodem tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Witam! Po formacie użyj komendy "unformat" Jeśli oczekujesz pomocy a nie tylko chcesz się pochwalić swoim sprytem, podaj konfigurację sprzętową i programową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek982 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 karta graf: Sapphire AMD Radeon HD 6870 Series procek: intel core 2 quad Q8200 2.33 GHz 4 rdzenie płyta główna ASUS p5kc zasilacz Corsair TX650W RAM Kingston HyperX blue 2x po 2GB Windows Vista 32bity coś jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Sprawdź w menadżerze urządzeń, czy wszystko ma sterowniki, nie ma znaków zapytania. Sprawdź we właściwościach kontrolera dysków, czy dysk pracuje w trybie ATA czy IDE. Daj screen z CrystalDiskInfo po wybraniu Advanced feature>Wartość Raw>10[DEC]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek982 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) o ile dobrze sprawdziłem to pracuje w ide w crystaldiskinfo jest napisane Disk Not found Edytowane 2 Grudnia 2014 przez micek982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 CDI nie widzi dysku? Dziwne. Odinstaluj w Menadżerze Urządzeń kontroler dysków i uruchom kompa ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek982 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 W menadżerze nie mam kontrolera dysków tylko coś takiego:Kontrolery IDE ATA/ATAPIPo rozwinięciu listy ATA Channel 0 ATA Channel 0 ATA Channel 0 ATA Channel 1 ATA Channel 1 ATA Channel 1 Intel® ICH9 2 port serial ATA Storage Controller 1 -2921 Intel® ICH9 2 port serial ATA Storage Controller 2 -2926 Standardowy podwójny kontroler PCI IDE Odinstalowałem wszystkie, uruchomiłem ponownie, same sie zainstalowały i dalej to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Aj, skleroza. Posprawdzaj tam, czy dysk nie pracuje w trybie PIO (PIO miało być wcześniej napisane, nie IDE). Jednak po odinstalowaniu kontrolera powinien się poprawnie zainstalować po restarcie. Problem może być z dyskiem, jak widać pod Vistą ciężko dostać się do SMART. Spróbuj użyć HDTune. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...