ets747 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam, Mam bardzo nie codzienne pytanie: Czy mógłbym oświetlić komputer lampkami choinkowymi podpiętymi pod molex? Jeśli tak to jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 w molex masz 4 przewody (12V, masa, masa, 5V), więc jeżeli chcesz zasilać lampki bezpośrednio z molexa to musisz znaleźć takie które są zasilane na 5V, 7V (wtedy 5V robi za masę) albo 12V. Jeżeli znajdziesz inne to będziesz musiał mocować jakieś konwertery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hordej Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Witam. Podepne się pod temat bo w zasadzie moje pytanie jest bliskie temu w temacie. Mianowicie kupiłem nowa obudowe z okienkiem. Wszystko fajne, ładnie wyglada. Ale ostatnio sprzątając znalazłem ledy i pomyślałem, że fajnie będzie je zamontować. Zestaw wyglada tak: Opis ledów wyglada następująco. Słyszałem, że mozna je podpiąć do wtyczki MOLEX. Jeśli tak to spoko, ale czy moge podpiąć to od razu do np. płyty głównej za pośrednictwem tej 2pinowej wtyczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 Ad. lampki choinkowe... Błagam... Odpust straszny... Ad. ledy... Pod płytę nie raczej, nie ryzykowałbym. Skorzystaj z molexa, przerób sobie kabelek, zamiast do tego zasilacza to zarób wtyczkę molexowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hordej Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Mam męskie wejscie molex odciety od starego wentylatora więc spoko. Kwestia tylko tego czy mi wejść starczy z zasilacza, może byc ciężko :/ Dlatego fajnie byłoby pod ta płytę podpiąć. Nie mam żadnej starej, a z nowa nie chcę ryzykować. Chociaż na logike powinno wszystko chodzic ;D Edytowane 24 Marca 2016 przez hordej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 Kup lepiej rozdzielacz molex na 2 albo 3x molex... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...