Skocz do zawartości
rp123

Laptop dla programisty do 3200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Tak jak w temacie, potrzebuję lapka do użytku programisty, głównie Visual Studio (ASP, MVC, WPF) i SQL Management Studio (zazwyczaj kilka baz otwartych) + multum okienek Chroma wink.png

Budżet: 3200 (+/- 100zł)

Przed chwilą przejrzałem ofertę sklepu X-Kom i dostałem oczopląsu... dlatego postanowiłem napisać tu. Najchętniej przyjrzałbym się jakimś konkretnym propozycjom.

Ciekawi mnie czy wartośc Asusów jest faktycznie proporcjonalna do tego jak są promowane, czy faktycznie Lenovo nie warto wybierać, i jakie są podstawowe różnice między Asusem a DELLem.

Pozdrawiam.

PS: Nie zależy mi szczególnie na grach, bo praktycznie nie gram. Zależy mi raczej na tym, żeby dobrze mi sie pracowało na monitorze zewnętrznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie Lenovo Z50 z i7ulv(wydajność zwykłego i5), 8GB RAM i z dyskiem SSD - w zupełności wystarczająca konfiguracja. Posiada matrycę FHD a więc optymalna rozdzielczość do pracy z kodem

Z lepszą matrycą FHD i mocną baterią Acer V3-572G z taką samą specyfikacją (bez ssd)

Z 17,3" Lenovo Z710 z pełnym i5, 8GB RAM i matrycą FHD. Posiada lepszą jakość wykonania, podświetlaną klawiaturę, niezłe audio

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez systemu to samo czyli Acer V3-572G ale z dyskiem SSD oraz Lenovo Z50 z dyskiem SSD

Za dopłatą MSI GP60 z wysokotaktowanym i5 (poziom i7 ulv), 8GB RAM i lepszą jakościowo matrycą FullHD

Z 17,3" wspomniane Lenovo Z710 ale z mocniejszym i7 

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ten MSI całkiem ciekawie wygląda, tylko czy te marki są godne zaufania? Zazwyczaj słysze pochwały na takie marki jak Asus czy DELL, z kolei na Lenovo zazwyczaj hejty. Czy jest to jakoś poparte faktami czy raczej takie "wiejskie mądrości" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm kusi mnie to Lenovo:

http://www.x-kom.pl/p/214483-notebook-laptop-15-6-lenovo-z50-70-i7-4510u-8gb-1201000gb-gt840m-fhd.html?partnerid=100180188&sm12=MTA=&ts=1417816354&token=70287d851baadd01debeb4f005f31e0b#

tylko odstrasza matryca błyszcząca. Czy faktycznie to takie istotne dla kogoś, kto i tak nie używa laptopa outside (na słońcu)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi