Skocz do zawartości
AiXen

Karta dźwiękowa do 150zł i głośniki do 500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam kupić kartę dźwiękową do 150zł, co do wyboru to chyba już postanowiłem.

Padło na ASUS Xonar DGX 5.1 PCI-E - 100zł 

Natomiast co do głośników nie jestem przekonany, dysponuję budżetem 500zł na głośniki, jednakże, jeżeli udałoby się znaleźć jakieś porządne głośniki nawet do 200zł to nie miałbym nic przeciwko temu :).

Głośniki 5.1 odpadają ze względu na to, że nie miałbym gdzie je umieścić, ale chyba to nie stanowi problemu, gdyż głośniki zamierzam używać głównie do muzyki. Do gier wystarczają mi moje słuchawki. 

Rynek głośników jest dość obszerny, a jako, że nie siedzę w nim za bardzo postanowiłem udać się na forum o pomoc w ich doborze.

Póki co udało mi się takie odnaleźć, które choć trochę mnie interesują i w jakimś tam stopniu spełniają moje oczekiwania.

Przechodząc do rodzaju muzyki, to nie mam zbyt ograniczenia pod tym względem. Słucham zarówno popu,electro hous, rocku,reggae, czy hip-hopu, dlatego chciałbym aby mój zestaw głośnikowy nadawał się do każdego rodzaju muzyki, posiadał ciepłe brzmienie nie tylko przy wysokich tonach i niskich, ale także dobry bass.

Oprócz tego chciałbym sam trochę pobawić się muzyką, tworzyć jakieś własne mixy,remixy,mashupy itp. dlatego też chciałbym aby dobrze wszystko brzmiało.

1) Genius SP-HF1800A - 200zł - nie jestem pewien czy lepsze są 2.0 czy 2.1 do moich celów.

2) Edifier 2C- ok 350zł.

3) Edifier 2CX - ok. 350zł sam nie wiem które lepsze, te czy powyższe, oczywiście oba są w systemie 2.1

4) Coś z nieco wyższej półki, Microlab Solo 6C - 468zł - nie ukrywam, że jednak trochę szkoda by mi było wydać tyle pieniędzy.

Jestem otwarty na wszelkie propozycje, a satysfakcjonujące mnie odpowiedzi nagrodzę w należyty sposób :D

Proszę także o w miarę szybką pomoc, chciałbym, aby już w te święta nacieszyć się muzyką :3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi