Anonimowy369 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 Witam. Zdarzyła mi się dziwna sytuacja: bawiłem się w Photoshopie, w tle leciała muzyka, gdy nagle muzyka przestała grać a kursor stanął w miejscu.Od tego momentu obraz na monitorze zamarazł (nic się nie działo) a komputer nie reagował na klawiaturę ani na mysz. Poczekałem około minuty i gdy nic nie nastąpiło postanowiłem wyłączyć komputer wyłącznikiem. Zdziwiłem się jeszcze bardziej gdy komputer nie zareagował, to samo było z przyciskiem resetu. Już miałem wyłączać komputer przełącznikiem na zasilaczu ale komputer zaczął się resetować. Uruchomił się normalnie i działa. Dodam, że przeprowadziłem się na wieś i wydarzyło się to drugiego dnia korzystania z komputera (Jednak prąd nie został odcięty bo światło nie mrugnęło, kino domowe i monitor nie wyłączyły się.) Mam windowsa 8 i sprzęt: Cpu Intel Core i5 4440 / Mobo GIGABYTE GA-B85M-D3H / Ram Crucial Ballistic 1600MHz 2 x 4 GB / Gpu MSI R9 270 / SSD Transcend 128GB / HDD WD 500GB / Psu Thermaltake 530W / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Problem się powtarza podstawowe pytanie. Czasem takie zwiechy może powodować sterownik z jakiegoś urzadzenia. Czaem podłączenie USB. I takie przypadki się zdarzają. Proponuje zacząć od skanu komputera dobrym antywirem. Potem zmiana sterownika karty graficznej na nowszą/starszą wersje. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonimowy369 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zdarzył się pierwszy raz. Być może to przez sterownik tabletu graficznego gdyż rzadko go podłączam a stało się to akurat podczas używania go. Ale czy podczas zawieszenia systemu możliwe jest, że komputer nie reaguje na przycisk power, a na przycisk reset dopiero po około 3 sekundach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zdarza się. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 Padający zasilacz i kiepska instalacja w bloku dawała mi kiedyś podobne zawieszenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Mnie sie wydaje że to ten sterownik był. Sam tak miałem jak podłączalem Pendrive'a pod jedno USB. Przeinstalowałem stery i problem do dziś nie występuje. Jak problem się znów pojawi bez użycia tableta to wtedy pisz i będziemy myśleć. Co do instalacji to hmm dobra listwa i nie powinno być problemu. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...