decre Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Cześć. Długo zastanawiałem się nad tym, czy warto kupić laptopa, ale nadal mam dylemat bo od lat działam na piecyku i w życiu nie miałem jeszcze laptopa (jedynie użytkowałem czyjegoś - brata lub ojca). Jestem często w podróży, to znaczy jako iż wakacje/ferie/święta spędzam u ojca jestem zmuszony jechać tam bez piecyka. Nie będę targać do samochodu (który zawsze jest wypełniony po brzegi walizkami) jeszcze monitora i komputera, no i reszty peryferiów. Natomiast laptop brata jest strasznie słaby, więc grać tam nie da rady. Ojca już jest lepszy (GRID RACE DRIVER na maksymalnych detalach) ale to nadal nie to samo. Lubie pograć sobie z dziewczyną będąc na wakacjach i niestety jestem ograniczany. Gry typu Aion, Battlefield 4, CS:GO, League Of Legends, The Crew itd. U mnie na komputerze też wszystko nie działa płynnie, moja 560Ti jest już tak złachana że battefield 4 na minimalnych już ma dropy FPS'ów. Boje się jedynie przesiadki z 22 calowego monitora na 17,3' (to takie moje minimum). Ogólnie, chodzę teraz do pierwszej liceum, także chciałbym żeby laptop za taką kasę radził sobie z najnowszymi tytułami dosyć długo, żeby te 3 (właściwie 2,5) lata grania wytrzymał i w przyszłości też nie był słaby. Później studia, to raczej rzadko będę grać więc.. Najważniejsze żeby wszystko działało płynnie przez liceum. Za niedługo wychodzi GTA V na PC, więc też bym chciał na full detalach to uciągnąć. Rozglądałem się za laptopami i póki co znalazłem ten: http://asus.strefamarek.allegro.pl/laptop-asus-g751jt-i7-8gb-1tb-gtx970-win8-1-gra.html a, i moje wymagania: - minimum 17 cali, rozdzielczość 1920x1080 - 4 rdzenie na procku - mocna grafika - dysk 1TB - dysk SSD opcjonalnie - 8GB ram z możliwością rozbudowy - głośniki laptopa mnie w ogóle nie interesują, do komputera używam tylko słuchawek. - maksymalnie 5300-5500zł. - musi mieć już zainstalowany system! (najlepiej 8.1) z góry dzięki! . Edytowane 2 Stycznia 2015 przez decre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Z mobilnych 17,3" masz MSI GS70 KLIK z cieniutką i lekką obudową jak na ten rozmiar. Jeśli chodzi o specyfikację to i7 + gtx870 - bez problemu poradzi sobie z najnowszymi grami w wysokich ustawieniach. Niezła obudowa, podświetlana klawiatura steelseries, 2 dyski wewnątrz (SSD + HDD). Idealny laptop gamingowy do zabierania ze sobą do szkoły czy w podróż. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decre Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 MSI rozważałem ale według mnie to przepłacanie. Do produktów za 4800+ pakowane są 850m, nie chce produktów od takiej firmy. Chyba zostane przy asusie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Podana konfiguracja posiada GTX870 tak samo jak inne laptopy w tej cenie więc nic nie przepłacasz Asus posiada z kolei gorszy serwis gwarancyjny Edytowane 2 Stycznia 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decre Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 To znaczy ja wiem że tam siedzi 870. Skuszę się na Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ja bym zdecydowanie wybrał MSI. Sam testowałem te laptopy i grało się bardzo przyjemnie. Obudowa nie nagrzewałą się zbytnio. Grałem na tym z poowdzeniem w Watch Dogs na wysokich detalach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decre Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 MSI jest dobre bo ma dysk SSD ale to nie jest dla mnie priorytetem. GTX 870 nie jest tak przyszłościowy jak 970 a różnica w cenie to 100zl pomiędzy Asusem. Wybór raczej pada na Asus'a, ze względu na możliwości gdzie w grach GTX 970 ma przewage 10-20fpsów (dla mnie to naprawdę dużo) a przy okazji nie będę musiał wymieniać tak szybko laptopa, jakby to było w przypadku 870. Dysk SSD zawsze mogę dokupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decre Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Cześć, niedawno założyłem temat dot. Laptopa Gamingowego +/- 5000 zł - niestety obecne warunki nie pozwalają mi na kupienie laptopa przez internet, jedyna możliwość to fizyczne kupno w sklepie co się niezbyt kalkuluje bo wybrany przeze mnie laptop (Asus G751J z GTX 970) kosztuje 6000zł najtaniej w takiej opcji fizycznego kupna. Mianowicie, cały czas mam dylematy, co wybrać.. co będzie bardziej przyszłościowe? Moja kwota na laptopa to ok. 4000-5000zł (wraz z windowsem 8, 8.1) z naciskiem na tą mniejszą kwotę. Oczekuję że taki laptop wystarczy mi na długo, przynajmniej na 3 lata, niestety muszę zrezygnować ze standardowego PC bo ciągle podróżuje co wyklucza stacjonarkę. Lubie grać w najnowsze tytuły czyli: Battlefield 4, AC:BF, AC:U, FC3, FC4 i tak dalej. Chciałbym żeby jeszcze ten laptop pociągnął trochę gier przez te lata. Matryca 17,3 to chyba minimum, właśnie korzystam z 15' i dla mnie to zdecydowanie za mały ekran. Ogólnie, przeglądając masę testów wiem że jedna grafika czyli: GTX 860M to będzie zdecydowanie za mało, dławi się w najnowszych grach i w ogóle nie jest to zbyt przyszłościowa karta jeżeli mam być szczery. Póki co mam na uwadze dwie konfiguracje czyli: Lenovo Y70-70 z 860M w SLI (chyba że to jedna 4 gigowa karta?) lub cokolwiek z GTX'em 870. Co myślicie? chociaż kusi mnie też na takie zestawienia jak zwykła 860M (2gb) + porządny dysk SSD i do tego jakieś duperele, sam nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Lenovo y70 grzeje sie mocno z jedną kartą a gdzie tam SLI :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...