krzysiu1505 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Witam! Wczoraj sformatowałem dysk w moim laptepie Uniwill L51AI(a dokładniej jest to laptop Optimus L51AIO, będący zubożoną o słabszy procesor wersją tego laptopa, ale to nieistotne, sterowniki firmy Uniwill na nim działały), i tu pojawił się problem: strona producenta nie działa, a długie poszukiwania w googlach nie dały nic poza niedziałającymi linkami i stron z jakimiś "instalatorami sterowników". Udało mi się znaleźć tylko sterownik do karty dźwiękowej Realtek(który zainstalowałem i działa), i do karty graficznej Ati Radeon Xpress 200m, którego jednak się nie da zainstalować, ponieważ nie ma podstawowych sterowników, są tylko te wbudowane w Windowsa XP, w wyniku czego nie wykrywa nawet karty graficznej. Czym można te sterowniki zastąpić? Chodzi mi głównie o sterownik VGA, bo bez nie go nie chce zainstalować sterownika karty graficznej. I od razu dodam, że nie mam do laptopa żadnej płytki oprócz płytki z Windowsem(takiego już go dostałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Pierwszy link z google: http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?CategoryID=3&DetailID=773&DetailName=Feature&MenuID=93&LanID=0 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiu1505 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Dziękuję! Nawet nie wpadłem na pomysł, że producent mógł zmienić właściciela, nie wychodziło mi pewnie dlatego, że cały czas wpisywałem "Uniwill". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Nie zmienil wlasciciela, producent sprzedaje czesci lub calosc jako OEM innym producentom, ktorzy sprzedaja to pod swoja nazwa, to normalne w przypadku Clevo, Uniwill i reszty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...