hts Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Szukam juz bardzo dlugo i bez rezultatu narazie. Sprawa wyglada tak, mam DSLa wpietego poprzez karte sieciowa do komputera. W kompie mam druga karte sieciowa poprzez, ktora udostepniam internet. Chcialbym wlozyc jeszcze jedna karte sieciowa, konkretnie bezprzewodowa, aby podlaczyc kolege do sieci. Czytalem ze pod Linuxem mozna cos takiego postawic, ale nikt nie poleca tego rozwiazania, ze wzgledu na brak sterownikow. Czy mozna cos takiego postawic na Win2000? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hts Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Moze i bylo ale raczej nie tu. Przeszukalem jeszcze raz forum i nic. Czy moze mi ktos pomoc? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Ja bym zrobil to hubem i wewnątrzną sieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Nie wiem jak pod 2k ale pod xp to sie robi w 5sek...heheh sam na 4 sieciowki i net udostepniam 3 osobom chwilowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 no cze da sie to zrobic i pod linuxem bez rzadnych specalnych sterownikow jezeli masz juz postawiony serwer z maskarada(przydziela neta wskazanym ip w sieci) itp no to wkladasz teraz 2 sieciowy (konfig na Linux slackaware 9.0) w pliku rc.inet1 ktory znajdziesz w /etc/rc.d/rc.inet1 musisz powpisywac odzidzielne adresy ip dla eth0 przypuscmy ze to sieciowa od ISP wpisujesz ip jaki przydzielil ci uslugodawca oraz maske podsieci rowniez od ISP, dla eth1 zakladam ze to sieciowa lokalna wpisujesz ip serwera powiedzmy 192.168.0.1 i maske 255.255.255.0 jako gateway podajesz brame jaka przydzielil ci uslugodawaca (ISP) po za tym w pliku /etc/resolv.conf wpisujesz dnsy ktore podal ci ISP jak wszystko dobrze zrobisz to powinno hulac najlepiej wlozyc 2 sieciowy realteka 8139 powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...