Skocz do zawartości
Jointroller

Levovo Y50 + hdmi + samsung tv = spadek fps

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z wydajnoscia karty podczas podlaczenia poprzez kabel hdmi do tv samsunga.

Dokładniej wygląda to tak że gdy przy podłączonym kablu do tv i zamknietej pokrywie laptopa spada fps a gdy tylko podniose pokrywe wszystko wraca do normy, opcje zasilania przy zamknietej pokrywie sa zmienione na nic nie rob i nie mam pojecia o co chodzi w servwisie lenovo powiedzieli ze tez nie wiedza.
karta graficzna to gforce gtx 860m + intel hd 4600.

Moze ktoś pomóc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co masz na myśli mówiąc "spadek fps" w grach, filmach? Powróżę trochę z fusów...ale WYDAJE  mi się, że problem może leżeć w ustawieniach samej karty graficznej (opcje grafiki nvidia). Możliwe, że przy przejściu na pojedynczy ekran, laptop ustawia się domyślnie na karcie Intela. Z podłączonym TV masz ustawione duplikuj czy rozszerz ekran?

Poszukałbym w opcjach czy coś takiego nie jest zaznaczone.

Drugą rzeczą, która przychodzi na myśl, to wzrastająca temperatura na zamkniętej pokrywie. Przy okazji zaktualizuj sterowniki do karty grafiki (zarówno z nvidi i Intela) oraz z chipsetu samego laptopa. Możesz jeszcze spróbować na innym kablu HDMi

[Przemek]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spadek fps znaczy ze jak zamykam pokrywa odpalam gre to klatkuje i nie ma znaczenia czy laptop chodz godzine czy 5 minut temperatura taka sama chlodzenie dziala bardzo dobrze. w opcjach nvidi wyglada to tak http://i61.tinypic.com/69030i.png ylko do karty intela dochodzi gniazdo hdmi i podlaczony tv. nie jestem teraz w domu wiec nie moge pokazac jak dokladnie to wyglada ale mysle ze rozkminiasz. A jesli chodzi o opcje ekranu to niewazne jaka wybiore to jest zawsze tak samo

Edytowane przez Jointroller

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi